reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
Gilbert Koomson jubler etter å ha gitt Brann ledelsen mot Kristiansund, men gjestene utlignet rett før slutt. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Kapteinens revansj ga Kristiansund 1-1 i Bergen

Brennhete Gilbert Koomson så ut til å ha gitt Brann seieren mot Kristiansund, men gjestenes kaptein Dan Peter Ulvestad berget 1-1 etter et cornertrekk.

Av NTB | 25.07.2020 22:33:21

Sport: Christoffer Aasbak slo i det 87. minutt hjørnesparket mot lengste stolpe, der Bendik Bye hadde rygget seg fri slik at han kunne nikke kontrollert tvers over målgården. Fra kloss hold satte Ulvestad foten på ballen og utlignet.

– Det var på tide! Jeg har ventet litt på det, for det var over et år siden sist jeg scoret, sa Ulvestad til Eurosport.

Noen minutter tidligere ble Aasbak og Ulvestad lurt av Koomson da han satte inn 1-0 for hjemmelaget.

Scoringen i det 73. minutt var av det severdige slaget. Vegard Forren hadde ballen på egen halvdel, og KBK-forsvaret var tilsynelatende i full balanse. Da langpasningen kom, satte Koomson kursen mellom Ulvestad og Aasbak. Med en utsøkt førsteberøring tok han den forbi dem, og fra spiss vinkel knallet han den i nettet mellom Serigne Mor Mbaye og stolpen.

Det var 25-åringens sjuende mål for sesongen. Han har vært brennhet den siste tiden og sto igjen bak mye av det Brann skapte. Han var ikke langt fra å bli tomålsscorer litt senere, men da avverget Mbaye.

– Ett poeng på Brann stadion er solid. Vi gamblet litt på slutten, og det er en herlig følelse at vi scoret det siste målet. Det forteller om at det er guts og mentalitet i dette laget. Vi gir oss aldri, sa KBK-trener Christian Michelsen til Eurosport.

Med seier i det som ganske lenge var en dørgende kjedelig kamp, men som etter hvert ble brukbar lørdagsunderholdning, ville Brann klatret til 3.-plass. I stedet blir laget værende på 7.-plass, tre poeng og ett trinn foran Kristiansund.

Brann fikk sterk støtte fra de 200 tilskuerne underveis, men ble buet av banen. Den pressede treneren avslo å kommentere sin egen framtid.

Kampens første høydepunkt kom i det 52. minutt, da Petter Strand løftet ballen i bakrom og fant Daouda Bamba, som viste ypperlig teknikk da han i samme bevegelse vendte og avsluttet på volley. Mbaye i gjestemålet viste keeperspill av høy klasse da han avverget.

Etter en time var det gjestenes tur. Da fikk Bendik Bye et langt framspill, men Forren tvang ham tilsynelatende for langt ut på siden til at det var lovende skuddposisjon. Bye ga blaffen i det og fyrte fra spiss vinkel av et skudd som føk over hodet på Håkon Opdal og traff tverrliggeren før ballen spratt ut.

Den siste halvdelen ble langt mer severdig enn den første på Brann stadion.

Etter et kvarter kom Amer Ordagic og Koomson til avslutninger i KBK-feltet etter et hjørnespark, men begge skuddene ble blokkert.

Koomson kom litt senere til en ny avslutning som havnet i en motstanderkropp, og i det 36. minutt nikket Vegard Forren rett utenfor etter en ny cornervariant. Gjestenes beste mulighet før pause var Amin Askars halvvolleyforsøk som gikk høyt over.

Tidlig i 2. omgang førte en dårlig utført Brann-corner til at Amahl Pellegrino fikk en god kontringsmulighet, og Ruben Kristiansen pådro seg gult kort da han stoppet den.

– Vi skulle ha kontrollert inn da vi tok ledelsen, men det ble for mange dødballer. Det er tungt å ryke på den måten. De er tøffe på dødball, og vi glapp i sonen på bakerste stolpe, sa Brann-trener Lars Arne Nilsen til Eurosport.

Første omgang bød knapt på sjanser eller underholdning, og den største prestasjonen var at de få Brann-tilhengerne som fikk lov å overvære kampen greide å skape så mye stemning.

(©NTB)

Flere nyheter: