Menu
Norges kaptein Jonas Holøs erkjenner at Norge er flere hakk svakere enn de beste lagene i ishockey-VM. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Kapteinen: – Vi er lenger unna de beste

Landslagskaptein Jonas Holøs så bedring mot Sveits, men de norske ishockeyherrene kom ikke nærmere enn 1-4 i onsdagens VM-kamp.

Av NTB | 15.05.2019 20:04:31

Sport: Tapet betyr at Norges kvartfinalesjanse i Slovakia er ute. I stedet blir det en intens kamp for å unngå nedrykk fra elite-VM.

Norge har for første gang siden opprykket til A-nivået i 2005 tapt de fire første VM-kampene. Samtidig har nederlagene kommet mot svært gode lag.

– Det har vært et tøft program her. I fjor startet vi med Latvia og Tyskland og tok poeng. Så det blir litt feil å se på det sånn. Men vi vet at vi må vinne i de neste kampene, eller så rykker vi ned. Det er klart det ligger i bakhodet, sier Holøs til NTB.

– Jeg synes vi er lenger unna de lagene som spiller for kvartfinale enn før. Men vi skal bevise at vi hører til i A-gruppa og klare å sikre plassen, mente Holøs.

Fasiten etter kampene mot Russland, Tsjekkia, Sverige og Sveits er null poeng og 6-25 i målforskjell. Onsdag var det riktig nok bedring å spore.

– Jeg synes vi kjemper og sliter og gjør en bra jobb i dag. Men vi taper for et bedre lag, sier Holøs og utdyper:

– Det er ikke noe å si på innsatsen, men vi gjør noen feil, og det blir tøft når de scorer. Og så er det for dårlig i overtall, vi må se hva vi kan gjøre bedre der. Vi er ineffektive, men sveitserne gjør det også vanskelig for oss.

– Vi spiller en mye bedre kamp, så da kommer vi nærmere. Men ikke nær nok til å ta poeng. Vi gjør noen feil som straffer seg veldig, ettersom de scorer på dem. Men jeg synes strukturen og måten vi jobber på i dag er mange hakk bedre, sier Thoresen til NTB.

Han leder et lag som sliter med å score. Norge må både bli bedre i overtall og mer effektive.

– Østerrike er gode de også. Vi må spille bra for å slå dem og score flere enn ett mål. Men samtidig må vi fortsette å ha fokus på det defensive for å ha sjanse til å vinne, sier landslagstreneren.

Han har spilt hvert eneste VM for Norge fra og med 2006. Dermed har han vært med på tre kvartfinaler. Årets lag er ikke i nærheten av å blande seg inn blant de fire beste i gruppe B.

Landslagstrener Petter Thoresen gledet seg over at det var progresjon fra mandagens 1-9-tap mot Sverige.

(©NTB)

Flere nyheter: