reklame for smiaa
Menu
Ulrik Saltnes scorer Bodø/Glimts vinnermål i bortekampen mot Sandefjord. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

Glimt fikk sju poengs luke – tap for Ingebrigtsen i Brann-debuten

Serieleder Bodø/Glimt så ut til å avgi poeng for tredje gang på fire kamper, men kaptein Ulrik Saltnes ordnet 2-1-seier i Sandefjord med mål og assist.

Av NTB | 16.08.2020 20:02:44

Sport: Etter å ha innledet med 10 strake seirer så Glimt ut til å få sin tredje uavgjorte på fire kamper, men Saltnes kontret inn vinnermålet i det 78. minutt, og Glimt har sju poengs luke til Molde med en kamp mindre spilt.

– Det var utrolige viktige poeng i en kamp der vi sliter litt. Vi manglet litt rytme og fant ikke helt ut av det, sa Saltnes til Eurosport. Han la opp til Victor Bonifaces ledermål i første omgang. Sivert Gussiås utlignet etter en forsvarsfeil av Marius Lode, og Sandefjord hadde uavgjort helt til det siste kvarteret.

Tredjeplasserte Odd vendte til 2-1-seier over Kristiansund med vinnermål av Mushaga Bakenga og er nå bare tre poeng bak Molde med en kamp mindre spilt.

Amahl Pellegrino ga gjestene ledelse på straffespark, men Kasper Lunding utlignet nesten umiddelbart.

Brann hadde flere gode sjanser til å avgjøre før gjestene tok ledelsen med sin første avslutning mellom stengene, men vertene måtte tåle sitt tredje hjemmetap for sesongen og er så vidt på øvre tabellhalvdel.

– Det viser bare hvor brutal fotballen er, sa Ingebrigtsen til Eurosport.

Viking måtte nøye seg med 3-3 mot Stabæk etter først å ha vendt 0-2 til 3-2-ledelse med to mål av Veton Berisha. Kosuke Kinoshita utlignet for gjestene, og Viking falt til kvalifiseringsplass.

Gjestene ledet 2-0 etter mål av Johan Hove og Mikkel Maigaard, men Alexander Ammitzbølls redusering i det 83. minutt ble signal for en hektisk avslutning. Et selvmål av Lars Vilsvik på overtid førte til hjemmejubel, men rett etter ble Lars-Jørgen Salvesen matchvinner.

Strømsgodset fikk dermed litt avstand til bunnstriden, mens Haugesund fortsatt ligger utsatt til.

Kåre Ingebrigtsen så ut til å få poeng i sin første kamp som Brann-trener, men Andreas Hellum ga Mjøndalen 1-0-seier med scoring fem minutter før slutt i Bergen. MIF klatret dermed bort fra kvalifiseringsplassen.

Strømsgodset vant en dramatisk bortekamp mot tabellnabo Haugesund etter å ha rotet bort to måls ledelse i sluttminuttene. Lars-Jørgen Salvesen ble matchvinner med 3-2-målet på overtid.

(©NTB)

Flere nyheter: