reklame for Sheiken Bowling
Menu
Lionel Messi ble helten for Argentina lørdag. Foto: Ariel Schalit / AP / NTB

Kaptein Lionel Messi sto fram – mål og målgivende da Argentina slo Mexico 2-0 i fotball-VM

Lionel Messi ble den store helten da Argentina slo Mexico 2-0 og tok sin første trepoenger i årets fotball-VM. Det er stadig vidåpent om avansementet i gruppen.

Av NTB | 26.11.2022 22:08:00

Sport: Avgjørelsen falt etter en drøy times spill. Messi mottok ballen på rundt 20 meter og hamret den langs bakken og i hjørnet bak en sjanseløs Guillermo Ochoa i Mexico-målet. Paris Saint-Germain-stjernen feiret vilt for sin andre nettkjenning i årets mesterskap.

Noen minutter før slutt bøyde Enzo Fernández ballen i lengste hjørne på flott vis på pasning fra Messi. Det var hans første landslagsmål i sin femte kamp.

Messi spilte lørdag sin 21. VM-kamp. Han tangerte dermed rekorden til legenden Diego Maradona. Med målet lørdag er han også likt med Maradona i antall VM-scoringer på åtte. Gabriel Batistuta er fortsatt rekordholder med sine ti nettkjenninger.

Søramerikanerne er nå nummer to i gruppa, likt med Saudi-Arabia og poenget bak Polen. Dermed må Messi og co. slå Polen i siste kamp for å være sikker på avansement. Mexico står med ett poeng og må slå Saudi-Arabia, samt at de er avhengige av at Polen slår Argentina om de skal avansere til åttedelsfinale.

De står fortsatt uten scoring i årets turnering etter at det endte 0-0 i åpningskampen mot Polen.

Argentina-trener Lionel Scaloni gjorde fem endringer på laget som gikk på en av VM-historiens største smeller da de tapte 1-2 for Saudi-Arabia i åpningskampen.

Men heller ikke lørdag satt finspillet for argentinerne, som lenge slet mot et strukturert Mexico-lag.

De styrte spillet og satte ofte fart fremover. Etter en time kom belønningen da Messi sendte landet til himmels med sin scoring. Mexico forsøkte i etterkant å sette argentinerne under press, men etter 87 minutter var håpet ute da Fernandez satte spikeren i kista.

Argentina var på forhånd sett på som en av kandidatene til å gå til topps i årets mesterskap. Det er høyst trolig ledestjernen Messis siste sjanse til å løfte VM-trofeet.

Det var høyt tenningsnivå i kampen og mange tøffe taklinger. Første omgang forløp uten noen særlig store sjanser, men i annen omgang våknet Argentina mer.

(©NTB)

Flere nyheter: