Menu
Populære Belgias Grand Prix blir å se på Formel 1-kalenderen også i 2023. Foto: Olivier Matthys / AP / NTB

Kaotisk start på Belgias Grand Prix – Hamilton måtte bryte

Det ble action fra start i Belgias Grand Prix søndag. Lewis Hamilton rakk så vidt å kjøre en runde før han måtte bryte etter et sammenstøt med Fernando Alonso.

Av NTB | 28.08.2022 15:21:01

Sport: Spa-banen i Belgia er kjent for sine mange forbikjøringer, og det ble mye krangling om posisjonene tidlig i løpet.

Det ble tidlig et sammenstøt mellom veteranene Hamilton og Alonso. Det gjorde nok skade på bilen til Hamilton at briten måtte bryte løpet, mens Alonso også slet med bilen.

– Hvilket idioti! utbrøt Alonso på teamradioen om duellen med Hamilton.

Kort tid etter mistet Nicholas Latifi kontrollen på bilen og kjørte inn i Hamiltons tidligere lagkamerat Valtteri Bottas. Det gjorde at også finnen måtte bryte.

Lederne i årets VM-sammendrag, Max Verstappen og Charles Leclerc, valgte å endre på bilen foran årets Grand Prix i Belgia, selv om det førte til gridstraff og dårligere startposisjon.

Verstappen startet med 14. beste posisjon, med Leclerc på plassen bak seg, men lederne i VM-sammendraget kjørte seg fort opp et par plasser.

Like før løpet ble det klart at Belgias Grand Prix også vil bli kjørt i Formel 1-mesterskapet i 2023. Det bekreftet Formel 1 på Twitter.

Løpet pågår fortsatt.

(©NTB)

Flere nyheter: