Menu
Pierre Mignerey (til venstre) er renndirektør langrenn i Det internasjonale skiforbundet. Her sammen med den norske sjefsmøreren Stein Olav Snesrud. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Kaotisk planleggingsfase for FIS: En liten håndfull arrangører med mange renn aktuell løsning

Langrennstoppene famler smått i blinde i jakten på å spikre rammene for VM-sesongen. Viruspandemien tvinger kanskje fram noen få verdenscupsteder til vinteren.

Av NTB | 06.05.2020 06:47:34

Sport: Tirsdag la Det internasjonale skiskytterforbundet fram den internasjonale sesongplanen. Den er trolig et godt stykke unna for langrennsfolket. På FIS’ hjemmeside er det ikke noe å finne rundt konkurranser for 2020-21-vinteren.

– Vi skal ha noen møter i andre halvdel av mai for å diskutere når vi kan legge fram en kalender. Men denne må så følges opp i tråd med hva myndighetene bestemmer gjennom sommeren, sier Pierre Mignerey til NTB.

Han er renndirektør langrenn i FIS, og også for ham er det en bunt med løse tråder å forholde seg til om dagen.

– Vi prøver å se for oss ulike scenarioer for sesongplanen, men vi mangler mye informasjon før vi kan sluttføre den.

– Er det en aktuell løsning å ha mange renn hos færre arrangører?

– Ja, det er en mulighet og et grep som vi kan bruke for å forme vår sesongplan til de rådende omstendighetene, sier Mignerey.

Beitostølen har erfaring med å arrangere verdenscuprenn. Arrangementssjef Erik Østli er ikke avvisende til å påta seg et ekstra ansvar kommende vinter.

– Jeg er absolutt åpen for at Beitostølen arrangerer for eksempel tre verdenscuprenn i løpet av et par-tre uker sammen med Lillehammer. Det høres ut som en kul greie. Hvis det blir aktuelt, manner vi oss opp og gjør den jobben, sier han til NTB.

– Det er veldig vanskelig å si hvordan sesongen vil se ut. Vi vet jo ikke hvordan det vil se ut med tanke grensepasseringer og slikt om noen måneder, sier en av NRKs langrennseksperter Torgeir Bjørn til NTB.

– Men det som er klart, er at de beste utøverne vil takle denne situasjonen best. De pleier alltid å finne løsninger.

VM i tyske Oberstdorf (27. februar til 7. mars) er sesongens store mål for langrennseliten.

Pandemien vil trolig skape utfordringer med tanke på grensepasseringer i lang tid framover.

Viruskrisen gjorde at de siste rennene i verdenscupen i mars ble avlyst.

(©NTB)

Flere nyheter: