Menu
Felix Kirwa gikk seirende ut av Stockholm maraton selv om han løp feil og måtte snu underveis. Foto: Johan Jeppsson / TT News Agency via AP / NTB

Kaosscener i svensk maraton – tre utøvere løp feil

De tre afrikanerne Felix Kirwa, Tesfaye Lencho Anbesa og Merhawi Kesete lå an til drømmedag i Stockholm. Så måtte de snu etter å ha løpt feil.

Av NTB | 04.06.2022 15:00:58

Sport: Kirwa, Lencho Anbesa og Kesete jaktet løpsrekord under Stockholm Maraton da de tok av på feil vei på Södermalm i maratonløypa.

Ifølge Aftonbladet var det først en funksjonær i løypa som skal ha vist dem feil vei, men senere har avisen snakket med arrangementssjefen.

David Fridell forklarer at det er motorsykkelpoliti som skal geleide utøverne rett på veipunktet der tettrioen løp feil, som er «et kritisk vanskelig punkt» ifølge arrangementssjefen.

– Men av en eller annen grunn så løper de feil der. Vi har kanskje ikke vært tydelige nok eller så har politiet misset og glemt det, sa han.

Tettrioen hadde en god ledelse før feilen, men ble tatt igjen av flere av løperne som hadde falt av teten, etter at de måtte snu.

Rekorden på 2.10.11 kunne de dermed se langt etter. Kirwa vant med 37 sekunders foran Kesete og 1.31 foran kenyanske John Langat. Vinnerens tid er den tredje beste tiden i løpets historie.

– Jeg er veldig glad for seieren, men på grunn av det kunne jeg ikke ta rekorden, sa Kirwa til TV 4 etterpå.

(©NTB)

Flere nyheter: