Menu
Malis Adama Traore i aksjon mot Tunisias Bilel Ifa. Foto: Sunday Alammba / AP / NTB

Kaos og forvirring i afrikamesterskapet – dommeren blåste av for tidlig to ganger

Fem minutter før slutt på stillingen 1-0 til Mali i gruppespillkampen mot Tunisia. blåste dommer Janny Sikazwe av kampen. Og igjen 15 sekunder før full tid.

Av NTB | 12.01.2022 18:06:18

Sport: Spillerne og lederne trodde ikke sine egne øyne ved den første anledningen, og etter å ha påpekt feilen for ham, startet kampen igjen et drøyt minutt senere,

Da klokken så sto på 89.44, valgte dommeren igjen å blåse av kampen for full tid igjen, og denne gangen ble den aldri gjenopptatt.

Den tunisiske benken var rasende over avgjørelsen, og flere løp opp til dommeren og irettesatte feilen hans. Men til tross for all klaging holdt han fast ved avgjørelsen.

Avgjørelsen vekket oppsikt. De fleste hadde regnet med flere minutters tilleggstid etter en begivenhetsrik andre omgang som inkluderte to straffespark, ni bytter, et direkte rødt kort og en drikkepause.

– Det skulle vært sju-åtte minutter ekstra, dommeravgjørelsen er uforklarlig. Jeg har vært trener lenge, men har aldri sett noe lignende før, sa Tunisias landslagstrener Mondher Kebaier på pressekonferansen etter kampen.

(©NTB)

Flere nyheter: