Menu
Harry Kane har scoret 258 mål på 400 kamper for Tottenham i alle turneringer. Foto: Kin Cheung / AP / NTB

Kane-mål i jubileet da Tottenham vant

Harry Kane feiret sin 400. kamp for Tottenham med å score i 2-0-seieren over Everton i Premier League lørdag. Det var hans mål nummer 258.

Av NTB | 15.10.2022 20:31:16

Sport: Med det er Kane kun åtte mål bak Jimmy Greaves, som er mestscorende i Tottenham-historien. Greaves scoret 266 mål under sin tid som «Spurs»-spiller fra 1961 til 1970. I tillegg til at Kane nærmet seg rekorden, har han nå scoret i fem Premier League-kamper på rad for første gang i karrieren.

– Vi måtte være tålmodige. Rommene åpnet seg etter hvert som de ble slitne. Det var en veldig god seier, sa Kane til Sky Sports etter kampen.

Tottenham ligger fortsatt på tredjeplass med lørdagens seier. De er à poeng med Manchester City og ett poeng bak serieleder Arsenal, men begge de to sistnevnte har én kamp til gode. Everton på sin side står med ti poeng etter ti kamper.

Antonio Conte har virkelig fått det til å svinge av Tottenham etter en fjorårssesong som endte med mesterligaplass. Flere gode signeringer i sommer har gitt laget flere strenger å spille på, både offensivt og defensivt.

Avgjørelsen falt etter en snau time. Everton-keeper Jordan Pickford ga en retur på et relativt svakt skudd av Matt Doherty, før han kastet seg utover i feltet i forsøket på å avverge. Der kom imidlertid Kane først på ballen og ble felt.

– Han gjorde noen gode redninger fram til jeg scoret på straffesparket. Jeg har trent veldig mange ganger (på straffe) på ham, så det var godt å score, sa Kane om landslagskameraten.

Pickford beklaget seg til lagkameratene etter at Kane hadde hamret ballen i mål. Med fem minutter igjen fikk Pierre-Emile Højbjerg god tid i feltet og bøyde ballen i hjørnet via et Everton-bein.

Før det hadde lagene spilt ganske jevnt og skapt flere gode sjanser hver. Everton ga utligningshåpet et forsøk, men lyktes ikke.

(©NTB)

Flere nyheter: