Menu
Harry Kane var høyest på en corner sekunder før slutt. Foto: Ian Walton / AP / NTB

Kane ble overtidshelt i London-drama – Conte fikk rødt kort etter kampen

Tottenham-spiss Harry Kane ble den store helten da han headet inn 2-2 sekunder før slutt i et svært opphetet London-derby i Premier League.

Av NTB | 14.08.2022 19:30:52

Sport: Reece James trodde han hadde scoret det avgjørende målet med 2-1 med 13 minutter igjen. Det ble lagt til seks minutter, og på en corner få sekunder før slutt var Kane på plass.

Headingen gikk mot bakre stolpe. Der var ballen innom målscorer James før den gikk i mål – til enorm jubel fra bortefansen.

Etter at kampen ble blåst av, fikk Tottenham-sjef Antonio Conte det røde kortet.

Kalidou Koulibaly sendte vertene i føringen med en lekker volleyscoring, mens det ble kalabalikk da Pierre-Emile Højbjerg utlignet midtveis i 2. omgang. Tuchel og Antonio Conte med sine respektive støtteapparat røk i tottene på hverandre i det etter hvert opphetede London-derbyet.

Chelsea-leiren mente at Kai Havertz skulle hatt frispark i forkant av målet. Højbjergs skudd fra utenfor 16-meteren gikk også med innbytter Richarlison nesten i skuddlinjen, og de blåkledde mente VAR burde tatt en titt på den.

Målfarlige James startet kampen som midtstopper i Chelseas bakre treer, men ble flyttet fram på vingbacken i 2. omgang. Det ga umiddelbart resultater, og engelskmannen scoret sitt første for sesongen.

Det sendte Chelsea-sjef Tuchel på en enorm jubelrunde på Stamford Bridge.

Chelseas midtbanemann Ngolo Kanté måtte ut med skade da det gjensto ti minutter av kampen. Tottenham startet sitt stormløp, og Eric Dier var nære på å heade inn 2-2 på overtiden. Chelsea mente de skulle hatt frispark i samme situasjon, men Tottenham fikk en ny corner.

Der var Kane på plass og fullbyrdet det som ble en svært opphetet duell i London.

Leeds venter i neste runde for Chelsea. Tottenham tar imot Wolverhampton.

(©NTB)

Flere nyheter: