Menu
FOTO: Halleland / FrP / Privat

Kan være et signal om batterifabrikk i Tysvær

Terje Halleland (FrP) tror salget av Hydro sitt valseverk på Karmøy kan bety at selskapet nå vil satse på batterifabrikk og at denne, med flere tusen arbeidsplasser, kan komme til vår region.

Av Egil M Solberg | 05.03.2021 14:51:50

Næringsliv: Ordfører Jarle Nilsen (Ap) frykter de nye eierne kun er ute etter kortvarig profitt, og mener det ikke er noen garanti for videreføring av valseverket og arbeidsplassene i Karmøy.

Han kaller salget av virksomheten til det amerikanske investeringsselskapet for en skandale.

KPS Capital Partners som er de nye eierne er et amerikansk, privat investeringsselskap med hovedkvarteret på Manhattan i New York.

Ved nyttår eide de 159 produksjonsanlegg med 34.000 ansatte i 22 land.

Frigjør kapital for å satse på batterifabrikk

I børsmeldingen heter det at dette er et stort skritt videre for Hydros agenda om å løfte lønnsomheten – og fremme bærekraft.

– At Hydro nå frigjør kapital, kan bety at de vil satse stort på batterifabrikk i Norge. Det vil kunne bety tusenvis av nye arbeidsplasser i våre region. Ikke unaturlig når de selger på Karmøy, sier stortingsrepresentant Halleland (FrP).

Fabrikksjef Pål Tage Endresen som er fabrikksjef ved valseverket på Karmøy har tro på de nye eierne og sier til Haugesunds avis at de har fått beskjed om at de nye eierne skal satse på Karmøy.

Hør intervjuet med Halleland fra vår podcast

Flere nyheter: