reklame for Sheiken Bowling
Menu
Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Kampen om arbeidstøy fortsetter

Sykepleierne i Karmøy kommune føler oss tilsidesatt når de ikke får arbeidstøy. Etter ti års kamp håper de på positivt svar fra politikerne når de får saken 21. september.

Av Egil M Solberg | 29.08.2020 16:58:36

Arbeidstøy: I snart ti år har de ansatte i hjemmetjenesten kjempet for å få arbeidsgiver til å holde dem med uniformer, melder Fagpressenytt.

Frem til nå har de måttet bruke privat tøy på jobben. For dette får de 2500 kroner i kompensasjon – dersom de jobber 100 prosent stilling.

De tillitsvalgte hadde håpet at kommunen skulle hastebehandle saken om arbeidstøy før sommeren. Ikke minst på grunn av smitterisikoen i forbindelse med koronapandemien. Det rakk de ikke.

I midten av juli – altså midt i sommerferien – ble de tillitsvalgte innkalt til møte med administrasjonen.

Nå ber de tillitsvalgte om å få komme med tilbakemelding på hvordan prosessen vedrørende arbeidstøy i helse og omsorg har vært for arbeidstakerorganisasjonene før politikerne skal fatte vedtak i saken 21. september.

Arbeidstilsynet ble også koplet inn i saken, og i juli kom konklusjonen: Karmøy kommune bryter loven når de ikke tilgjengeliggjør arbeidstøy for flere helsepersonell, skriver avisa.

Flere nyheter: