Menu
Levermyr stadion i Grimstad. Her mot Rosenborg i cupen – på en betydelig finere dag. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Kampen mellom Jerv og Åsane stanset etter 1 minutt – utsatt på ubestemt tid

Åsane satt seg på bakbeina og nektet å spille kampen mot Jerv i 1. divisjon torsdag på grunn av en regntung gressmatte. Kampen ble satt i gang, men så stoppet.

Av NTB | 10.12.2020 13:53:17

Sport: Kampen ble satt i gang like etter klokken 13.15, men stoppet etter ett minutt. Minuttet etter forlot spillerne banen. Nå opplyser Åsane til Bergensavisen at kampen utsettes på ubestemt tid.

– Det er helt uaktuelt for oss å slippe spillerne ut på denne banen, sa oppmann og lagleder Odd Krister Føllesdal til BA før kampen som skulle begynt klokken 13.

Klokken 13 ble Jervs lag lest opp av speakeren på banen, men ingen spillere var å se på den til dels grønne og brune gressmatten. To Åsane-spillere var ute på gresset og prøvde å spille noen pasninger seg imellom, men ballen trillet ikke lenge før den stoppet helt i overvannet.

– Vi kan ikke spille på denne banen. Det går ikke. Vi vil flytte kampen, bekreftet Føllesdal.

Klokken 13.10 var Åsane-spillerne fortsatt ikke å se ute på gresset, heller ikke Jerv-spillerne. Kun mannskaper ute på gresset for å fjerne så mye vann som mulig. Jervs speaker opplyste at det blir kamp, men at publikum måtte smøre seg litt med tålmodighet.

– Dommerne har sagt at det blir kamp, og vi er klare som bare F, vi. Det er gress, 10. desember og regn, så at det er bløtt, det tåler vi, sa Jervs daglige leder til Eurosport.

Arendals hjemmebane (kunstgress) har blitt brukt som Jervs reservearena tidligere, men også der skal det være for mye overvann. Starts hjemmearena kan også være et alternativ.

Starts daglige leder Christopher MacConnacher bekrefter til NTB at klubbene har forhørt seg om å spille i Kristiansand.

Det foregikk samtaler på klubbkontoret til Jerv, og Åsane krevde at kampen skulle flyttes.

Åsane spiller for å sikre seg kvalifiseringsspill til Eliteserien, mens Jervs plass i divisjonen ennå ikke er trygg.

(©NTB)

Flere nyheter: