Menu
Lennard Kämna jubler for seier på tirsdagens etappe i Giro d'Italia. Foto: Massimo Paolone, LaPresse via AP / NTB

Kämna vant da Foss slet på Etna – López i rosa trøye

Lennart Kämna vant den første tøffe klatreetappen i årets Giro d'Italia, etter å ha slått bruddkamerat Juan Pedro López i spurten på vulkanen Etna.

Av NTB | 10.05.2022 17:31:01

Sport: De to var sterkest i den to mil lange ferden oppover vulkanen. López var uheldig i den siste svingen og slo tilsynelatende irritert i styret da han mistet sjansen til å gi Kämna kamp om etappeseieren, men den spanske Trek-rytteren kan trøste seg med den rosa ledertrøya.

Norges håp Tobias Foss var blant dem som tapte mye i den tøffe stigningen. Han kom inn på 33.-plass, nesten fem minutter etter vinneren.

– Det var tøft og bratt, og det ble syklet fort. Det er fortsatt tidlig i rittet. I dag manglet jeg den siste prosenten, sa Foss i et intervju vist på Eurosport.

Tom Dumoulin, som er lagkamerat med Foss i Jumbo-Visma, fikk det veldig tøft og tapte over ni minutter. Dumoulin var nummer tre og Foss nummer sju i sammendraget før tirsdagens etappe. Foss falt til 30.-plass, Dumoulin til 49.-plass.

López var en stund alene i front, men Kämna spiste ubønnhørlig opp forspranget. Den tyske Bora-rytteren innhentet rivalen to og en halv kilometer før mål og var best i duellen om etappeseier.

– Jeg prøvde å kjempe for seieren, men jeg er glad for trøya. Jeg skal nyte hvert øyeblikk jeg får ha den, sa López.

– La meg si at vi kanskje hadde en stilltiende avtale, sa Kämna da han fikk spørsmål om det.

Giroen mistet et stort navn da Miguel Angel López fra Astana-laget sto av etter å ha forverret en gammel hofteskade.

Det var dramatikk tidlig på etappen da en motorsykkel traff noe i veikanten, veltet og forårsaket en massevelt i hovedfeltet. Omtrent 30 ryttere mistet midlertidig kontakt med feltet, men det var 16 mil igjen av etappen, og alle tok seg opp igjen.

– Det var en supertøff etappe, og den siste klatringen var lang og hard. Jeg trodde jeg hadde mistet sjansen da López var over 30 sekunder foran, men jeg greide akkurat å ta ham igjen, sa formsterke Kämna i seiersintervjuet.

En liten prat mellom de to før avslutningen tydet på at de ble enige om å dele på etappeseier og sammenlagtledelse.

(©NTB)

Flere nyheter: