reklame for Sheiken Bowling
Menu
Andre Onana gir seg på det kamerunske fotballandslaget. Foto: Petr Josek / AP / NTB

Kamerunsk keeper gir seg på landslaget etter VM-baluba

Andre Onana har spilt sin siste kamp på det kamerunske landslaget. Under det nylig avsluttede VM-sluttspillet i Qatar røk han uklar med landslagsledelsen.

Av NTB | 23.12.2022 10:25:04

Sport: Fredag opplyser 26-årige Onana på Instagram at han ikke lenger ønsker å være disponibel for landslagsspill. Sisteskansen tjener til daglig sine kroner i den italienske storklubben Inter.

«Alle historier har en ende, uansett hvor vakre de måtte være. Og min historie med det kamerunske landslaget er slutt. Spillere kommer og går, men Kamerun går foran enhver person eller spiller. Kamerun varer evig, og det samme gjør min kjærlighet til landslaget og vårt folk, som alltid har støttet oss», skriver Onana.

«Mine følelser vil aldri endre seg. Mitt kamerunske hjerte vil fortsette å banke, og uansett hvor jeg ender, skal jeg kjempe for å holde det kamerunske flagget høyt», skriver Onana.

Onana forlot Kameruns VM-tropp i Qatar som følge av uenigheter med landslagssjef Rigobert Song. Han spilte åpningskampen mot Sveits, men foran det påfølgende oppgjøret mot Serbia kom det fram at Onana var involvert i en disiplinærsak.

I etterkant meldte flere medier at det hadde oppstått en uenighet med landslagssjef Song. Kameruns fotballforbund opplyste da at keeperen var «suspendert inntil videre».

Onana kom senere med en uttalelse der han uttalte at han gjerne ville ordne opp i saken, men at det var lite vilje fra motparten.

«Jeg har gjort alt jeg kunne for å finne en løsning i en situasjon som fotballspillere ofte befinner seg i, men det har ikke vært noe vilje fra den andre siden. Likevel respekterer jeg avgjørelsene de som er ansvarlige for lagets suksess tar. Å representere Kamerun har alltid vært et privilegium», fortsatte han.

I alt har Onana stått 34 kamper for Kamerun.

Foran inneværende sesong sluttet han seg til Inter på fri overgang etter flere år i Ajax i Nederland.

Han legger videre til at han vil fortsette å følge lagkameratene som supporter.

«Jeg vil uttrykke mine følelser for landet og landslaget. I går fikk jeg ikke lov til å være med å hjelpe laget, som jeg alltid ønsker for å hjelpe laget til å nå målene sine. Jeg har alltid oppført meg på en måte som skal hjelpe laget til suksess», skrev han.

(©NTB)