Menu
Vincent Aboubakar ble Kameruns matchvinner mot Brasil på overtid. Foto: Andre Penner / AP / NTB

Kamerun senket Brasil på overtid – likevel ute av VM

Brasils lange rekke uten tap i et VM-gruppespill stoppet brått mot Kamerun. Vincent Aboubakar stanget inn afrikanernes 1-0-scoring etter ordinær tid.

Av NTB | 02.12.2022 22:46:58

Sport: Målet kom da et perfekt innlegg falt ned på hodet til Aboubakar. Ballen gikk i nettet bak en sjanseløs Ederson i det brasilianske buret.

Matchvinneren feiret på seg sitt andre gule kort og måtte tusle av banen før tilleggstiden var ute. Resultatet gjorde slutt på Kameruns seierstørke i VM, og i kamp nummer ni etter siste trepoenger (2002) kom det endelig en ny.

Overraskelsen er den siste av mange siden Qatar-sluttspillet ble sparket i gang. Ingen lag har greid å gå ut av gruppespillet med full pott (ni poeng).

– I dag er jeg stolt av spillerne mine. Vi er selvsagt skuffet over å ikke gå videre, men vi vil vokse på dette, sa Kamerun-trener Rigobert Song etterpå.

Tross nederlaget er Brasil gruppevinner og møter Sør-Korea til åttedelsfinale. Den spilles mandag kveld i Doha.

– Nå kommer fasen der du ikke kan gjøre noen feil, sa 39-årige Dani Alves etter å ha vært kaptein for Brasils «reservelag».

I første omgang skjedde det ikke stort før kampen plutselig tok litt fyr på overtid. Da kom det farlige forsøk fra en pigg Gabriel Martinelli (avslutning reddet over tverrliggeren) og Rodrygo (skjøt i nettveggen).

Deretter kom det et kamerunsk skremmeskudd. Bryan Mbeumo headet godt, men Ederson var våken og fikk inn en strålende enhåndsredning. Manchester City-keeperen så også ut til å henge godt med da Aboubakar få minutter etter sidebytte sendte en ball like utenfor lengste stolpe.

Som tidligere i gruppespillet ble Brasil skarpere utover i andreomgangen. Etter en vel time ble kamerunerne lagt under et massivt press, men Devis Epassy slo unna det som kom. Keeperen ryddet opp i eget rot da han reddet Éder Militãos skudd tett på målstreken.

Helt på tampen slo Kamerun til og påførte nasjonen med flest titler i VM-historien (5) et surt tap.

Puljetapet var Brasils første i et verdensmesterskap siden Norge snudde og vant 2-1 i Marseille i 1998. Fredag gjorde de søramerikanske favorittene hele ni endringer fra laget som startet i 1-0-seieren over Sveits.

Kameruns håp om mer VM-spill var avhengig av seier mot Brasil og at Sveits ikke slo Serbia i den andre kampen i pulje G. Bare den ene forutsetningen slo til. Sveitserne vant 3-2 i en thriller og skal bryne seg på Portugal tirsdag.

(©NTB)

Flere nyheter: