Menu
Vincent Aboubakar ble Kameruns matchvinner mot Brasil på overtid. Foto: Andre Penner / AP / NTB

Kamerun rystet Brasil på overtid – likevel ute av VM

Brasils lange rekke uten tap i et VM-gruppespill stoppet brått mot Kamerun. Vincent Aboubakar stanget inn afrikanernes 1-0-scoring på overtid.

Av NTB | 02.12.2022 22:07:23

Sport: Scoringen kom etter et perfekt innlegg og falt ned på hodet til Aboubakar. Ballen gikk i nettet bak en sjanseløs Ederson i det brasilianske buret.

Matchvinneren feiret på seg sitt andre gule kort og måtte tusle av banen før tilleggstiden var ute.

Puljetapet var Brasils første i VM siden Norge snudde og vant 2-1 i Marseille i 1998. De søramerikanske favorittene stilte med hele ni endringer fra laget som startet i 1-0-seieren over Sveits.

Tross nederlaget er Brasil gruppevinner og møter Sør-Korea i åttedelsfinale. Den spilles mandag kveld i Doha.

Deretter kom det et kamerunsk skremmeskudd. Bryan Mbeumo headet godt, men Ederson var våken og fikk inn en strålende enhåndsredning. Manchester City-keeperen så også ut til å henge godt med da Aboubakar få minutter etter sidebytte sendte en ball like utenfor lengste stolpe.

Som tidligere i gruppespillet ble Brasil skarpere utover i andreomgangen. Etter en vel time ble kamerunerne lagt under et massivt press, men Devis Epassy slo unna det som kom. Keeperen ryddet opp i eget rot da han reddet Éder Militãos skudd tett på målstreken.

Men helt på tampen slo Kamerun til og påførte Brasil et surt tap.

I første omgang skjedde det ikke stort før kampen plutselig tok litt fyr på overtid. Da kom det farlige forsøk fra en pigg Gabriel Martinelli (avslutning reddet over tverrliggeren) og Rodrygo (skjøt i nettveggen).

Kameruns håp om mer VM-spill var avhengig av seier mot Brasil og at Sveits ikke slo Serbia i den andre kampen i pulje G. Bare den ene forutsetningene slo til.

(©NTB)

Flere nyheter: