reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
To av visepresidentkandidat Kamala Harris' medarbeidere er koronasmittet, og Harris stanser reisevirksomheten fram til søndag. Her deltar hun i senatshøringen av Amy Coney Barrett på skjerm. Foto: Anna Moneymaker / AP / NTB

Kamala Harris har testet negativt på koronavirus

Visepresidentkandidat Kamala Harris, som har avlyst sine reiser til over helgen etter at hennes kommunikasjonssjef ble koronasmittet, har selv testet negativt.

Av NTB | 15.10.2020 21:53:01

Politikk: Visepresidentkandidatens valgkampstab opplyser at kommunikasjonssjefen og et besetningsmedlem på flyet hun benyttet under en tur til Arizona 8. oktober, har testet positivt på koronaviruset.

Ifølge valgkampleder Jen O’Malley Dillon var det ikke «nær kontakt» mellom Harris og besetningsmedlemmet under reisen, og visepresidentkandidaten er derfor ikke satt i karantene.

Av forsiktighet kommer Harris likevel til å avlyse planlagt reisevirksomhet fram til mandag 19. oktober og i stedet drive valgkamp via nettet, sa O’Malley Dillon torsdag.

Harris skulle etter planen reise til North Carolina på torsdag, der hun skulle delta på arrangementer for å oppmuntre til forhåndsstemming.

Demokratenes presidentkandidat Joe Biden var også med på reisen til Arizona, men hadde heller ikke nær kontakt med de to som har fått påvist smitte.

Harris og Biden deltok også sammen på flere arrangementer i Arizona, hadde private møter og møtte journalister på en flyplass. De brukte munnbind under offentlige opptredener, og ifølge rådgivere brukte de også munnbind under de lukkede møtene.

Avlysningen av Harris’ reisevirksomhet stikker kjepper i hjulene for Biden-kampanjens satsing i viktige delstater. Etter North Carolina-turen skulle Harris videre til Ohio på fredag.

Hennes valgkampapparat opplyste senere samme dag at både Harris og hennes mann Doug Emhoff igjen hadde testet negativt.

Både Biden og Harris har avlagt flere negative koronatester siden 8. oktober. Biden skal etter planen delta i et TV-sendt folkemøte natt til fredag, norsk tid.

Flere nyheter: