Menu
En blid Anne Kjersti Kalvå etter søndagens seiersløp på Beitostølen. Foto: Heiko Junge / NTB.

Kalvå vant tøff sekundstrid på Beitostølen – takket for god oppfølging

Anne Kjersti Kalvå (30) takket landslagsledelsen for god oppfølging etter sin andre seier på rad på Beitostølen søndag.

Av NTB | 20.11.2022 14:16:46

Sport: Lørdag var hun overlegen på 10 kilometer klassisk. Søndag var seiersmarginen mindre, men hun vant like fullt og ble helgens overlegne Beito-dronning.

Etter en svært trøblete fjorårssesong, som endte med koronasykdom og ingen OL-tur til Beijing, er det en helt annen trønderutgave av 30-åringen vi ser denne sesongen.

– Det som jeg føler er litt forskjell i år, er at jeg har fått tettere oppfølging av Stig Rune (landslagstrener Kveen). Vi har jobbet som et team hele veien, og det har vært både givende og motiverende at vi får til dette sammen, sa Kalvå.

Stig Rune Kveen kom inn som trener for kvinnelandslagslaget sammen med Sjur Ole Svarstad foran denne sesongen.

Kveen var i mange år trener for Petter Northug, blant annet i 2015-sesongen da Northug herjet under VM i Falun.

– Det har vært en sinnssykt bra helg. Det er klart at man håper at det skal gå bra og få gode svar, men at det skulle være «så gæli», det hadde jeg ikke turt å håpe på, sa hun til den skrivende pressen i etterkant.

Kalvå har vist tendenser på trening i de siste månedene. Det var derfor ikke uten visse ambisjoner at hun møtte opp til den nasjonale langrennsåpningen.

Jeg hadde veldig forhåpninger til gårsdagen, men at det skulle bli seier i dag var overraskende og veldig artig.

30-åringen lå blant de beste gjennom hele løpet og avgjorde en tett sekundstrid helt på tampen.

– Jeg valgte et skipar som var bra i svinger og over kuler og som skapte mye fart. Jeg prøvde å bruke terrenget så godt jeg kunne. Da jeg hørte at det var tett, var det bare å gå så fort jeg kunne, og så hadde jeg litt å trå til med sammenlignet med resten.

Uansett blir det spennende å se hvordan de norske klarer seg når verdenscupen åpner i finske Ruka til helgen.

– Jeg gleder meg til Ruka. Det skal bli skikkelig kult å se hvordan jeg står mot utlendingene. Det er nok noen som kommer til å gå fort der også, og vi kommer ikke til å herje. Men jeg skal prøve å kjempe om pallplasseringer, sa Kalvå.

Helene Marie Fossesholm gikk et langt bedre renn enn lørdag. Hun er enn så lenge klart bedre i skøyting enn i klassisk.

2.-plassen varmet.

– Det er deilig å kjenne igjen kroppen sin. Jeg gjorde det i går også, men det var enda bedre i dag, og jeg følte også at jeg disponerte løpet bedre. Jeg er også tryggere i skøyting, sa Fossesholm til NTB.

I likhet med Kalvå utgjør hun helt sikkert deler av det norske laget som reiser til Finland.

Det laget offentliggjøres først mandag.

Kalvå har vært i vinden gjennom hele Beito-helgen.

Lørdagens renn var nokså sikkert et renn med internasjonalt snitt. Det er mer usikkert om søndagens renn holdt samme klasse.

(©NTB)