Menu
Politiinspektør Unni Byberg Malmin. Foto: Terje Pedersen / NTB

Kaianlegg kan få betydning i Birgitte-saken

Tidspunktet for når et kaianlegg i Kvalavåg ble bygget kan få betydning for Birgitte-saken. I årene før drapet jobbet den siktede 51-åringen med å bygge dette kaianlegget.

Av Egil M Solberg | 09.07.2022 20:46:10

Tengs-saken: Etterforskningen av Birgitte Tengs-saken er på overtid. En av grunnene til det er at det i ferske avhør har fremkommet nye opplysninger om et kaianlegg, ifølge TV 2 s opplysninger.

For å svare på hvorfor byggetidspunktet for kaianlegget er av interesse, må vi tilbake til siktedes egne forklaringer i tiden etter drapet på Birgitte.

51-åringen var inne til avhør ved to anledninger i 1995 og 96. Der forklarte han at han ikke var kjent i området Sund, der Tengs ble funnet drept.

Denne forklaringen har politiet stusset over, fordi siktede i årene før drapet jobbet med å bygge dette kaianlegget ved tettstedet Kvalavåg.

I avhørene legges det til grunn at siktede på denne tiden bodde sør for åstedet. Den desidert raskeste veien fra der han bodde og opp til Kvalavåg, går nettopp gjennom Sundvegen.

Men i de gamle avhørene forklarte siktede at han at han heller pleide å kjøre den alternative ruta, via Helganesvegen, som er en omvei på flere kilometer.

I disse avhørene legges det til grunn at kaia ble bygget i 1992. Men nye opplysninger viser at byggingen ikke fant sted før i 1993 eller i 1994.

På dette tidspunktet hadde siktede flyttet til en bolig som ligger like nordøst for både drapsåstedet og kaianlegget i Kvalavåg.

I så fall ville det være helt unaturlig for 51-åringen å kjøre via området Sund på vei til kaianlegget, melder TV2.

Flere nyheter: