Menu
Colin Kaepernick under et pauseshow i en collegekamp i april. 34-åringen kan være på vei tilbake til NFL. Foto: Carlos Osorio / AP / NTB

Kaepernick øyner comeback – trener med NFL-lag

Quarterbacken Colin Kaepernick (34), som ikke har spilt i NFL siden sine antirasistiske markeringer i 2016, har angivelig trent med Las Vegas Raiders.

Av NTB | 26.05.2022 10:00:55

Sosiale forhold: Det rapporterer flere amerikanske medier, blant dem ESPN og nyhetsbyrået AP.

Raiders er det første laget som har tatt sjansen på å la Kaepernick delta i trening siden han forsvant ut av den amerikanske fotballigaen etter 2016-sesongen.

Kaepernick hadde den sesongen startet en markering mot rasediskriminering og politivold ved å gå ned på ett kne mens nasjonalsangen ble spilt før kampstart. Det førte til store protester, og daværende president Donald Trump var blant dem som mente at det var upatriotisk.

San Francisco 49ers-stjernen fikk ikke forlenget sin kontrakt etter sesongen, og han ble heller ikke plukket opp av et annet lag. Det er bred enighet blant eksperter om at det skyldtes Kaepernicks politiske markeringer.

Hans måte å markere mot rasisme på skulle senere spres til flere idretter og land, som i Premier League-fotballen i England. Kaepernick inngikk i 2019 forlik med NFL og fikk utbetalt en ukjent pengesum.

Etter over fem år borte fra banen ser det nå ut til at 34-åringen kan være på vei tilbake til NFL. Raiders har angivelig gitt ham sjansen til å vise seg fram og kapre en quarterbackplass. Laget har Derek Carr som førstevalg i rollen, med Jarrett Stidham og Nick Mullens som reserver.

(©NTB)

Flere nyheter: