Menu
Tom Erling Kårbø (øverst bak) under kvalifiseringen i 3000 meter hinder under VM i friidrett 2022 på Hayward Field i Eugene, Oregon.

Kaarbø perset – men ble utslått i VM

Tom Erling Kårbø (33) løp sitt livs løp på 3000 meter hinder VM i friidrett og satte personlig rekord med 8,26,12.

Av NTB | 16.07.2022 03:41:00

Kuriosa og kjendiser: Det holdt til 8.-plass i sitt heat, men med tre heat holdt det ikke til å komme inn blant de 15 som får løpe finalen senere i mesterskapet i Eugene.

Kaarbø ble nummer 23 totalt av de 41 løperne som var med i kvalifiseringen natt til lørdag norsk tid.

– Dette var veldig kjekt og en stor begivenhet. Jeg følte at jeg klarte å beholde roen fra start og forsøkte å løpe taktisk smart. Jeg begynte å avansere da farten ble skrudd opp, og det følte jeg at jeg kom godt ut av, sa 33-åringen.

Kårbø sier at han får betalt for mange år med trening.

– Det tar tid å trene opp god kondisjon. Det viktigste er at du har motivasjon til å trene, sier 33-åringen til NTB og Nettavisen.

Kårbø har mål om å nå finalen på distansen i EM i München senere i høst. Under EM i Berling i 2018 kom han på 11.-plass.

Til sommeren blir Kårbø pappa, og han er spent på hvordan det lar seg kombinere med videre satsing fram mot OL i Paris i 2024.

Ullensaker/Kisa-løperen Jacob Boutera var et stykke unna sitt beste, og det var også et stykke unna formen han hadde tidligere i sesongen. Boutera endte på 29.-plass totalt med tiden 8.31,47.

– Dette ble brutalt på de to siste rundene. Jeg får håpe at jeg finner igjen min beste form til EM i München senere i sommer, sa Boutera til NTB.

Flere nyheter: