Menu
Andrea Agnelli innser at superligaen ikke kan gjennomføres. Foto: Antonio Calanni, File / AP / NTB

Juventus-sjefen erkjenner at superliga-drømmen er over

Juventus-styreformann Andrea Agnelli vedgår at det ikke lenger er realisme i planene om en europeisk superliga i den formen man så langt har jobbet etter.

Av NTB | 21.04.2021 11:34:18

Sport: Den italienske fotballtoppen gikk onsdag langt i å sette ord på at prosjektet han selv har vært en viktig del av har mislyktes. På spørsmål fra Reuters om det fortsatt er håp om at superliga-planene kan bli realitet, svarer Agnelli:

– For å snakke i klartekst, er det beviselig ikke tilfellet.

Fotballtoppen la samtidig til at han ikke angrer forsøket på å etablere en utbryterliga. Agnelli hevdet også at han fortsatt er «overbevist om skjønnheten i prosjektet».

Uttalelsene om at superliga-prosjektet ikke lenger har livets rett står i skarp kontrast til kommentarene Juventus-toppen kom med natt til tirsdag. Da var det kjent at de seks engelske klubbene som skulle være en del av prosjektet hadde trukket seg.

– Det foreligger en blodspakt mellom klubbene, så vi fortsetter. Dette prosjektet har 100 prosent sannsynlighet for suksess, sa Agnelli til avisen La Repubblica.

«I den konteksten, samtidig som Juventus fortsatt er overbevist om at prosjektets sportslige, kommersielle og juridiske premisser er fornuftige, tror vi at det i øyeblikket er minimale sjanser for at prosjektet fullføres i sin originale form», heter det der.

Manchester United, Manchester City, Liverpool, Tottenham, Arsenal og Chelsea trakk seg tirsdag fra superligaen. Onsdag fulgte Milan, Inter og Atlético Madrid etter.

Juventus har også kastet kortene.

Andrea Agnelli var en av initiativtakerne til Super League. Han har samtidig ledet Den Europeiske Klubbforeningen (ECA) de siste årene og jobbet med planene om reformer rundt Champions League-konseptet. Nylig trakk han seg fra det vervet.

President Aleksander Čeferin i Det europeiske fotballforbundet (Uefa) kritiserte mandag Agnelli i tøffe ordelag.

Aksjen falt allerede tirsdag 4,23 prosent på Milano-børsen, og i morgentimene onsdag var den ned ytterligere 10,77 prosent.

Manchester United-aksjen falt på sin side med åtte prosent på New York-børsen i kjølvannet av superliga-kollapsen. Dermed var den brått tilbake på samme nivå som før prosjektet ble lansert.

I en uttalelse på nettsidene til Juventus henvises det til at en rekke klubber nå har hoppet av prosjektet.

Juventus-aksjen aksjen nådde sitt høyeste nivå siden september i fjor etter at Super League-planene ble lansert natt til mandag. Tirsdag og onsdag ble oppgangen etterfulgt av et kraftig fall.

(©NTB)

Flere nyheter: