Menu
Ilija Nestorovski (til v.) feirer sin scoring mot Juventus sammen med Stefano Okaka. Udinese vendte til 2-1-seier og utsatte gjestenes gullfeiring. Foto: Andrea Bessanutti, LaPresse via AP / NTB scanpix

Juventus må vente på tittelen etter 1-2-tap i Udine

Med seier ville Juventus sikret seriegullet for niende år på rad, men laget tapte 1-2 i bortekampen mot Udinese. Gullfeiringen må vente noen dager.

Av NTB | 23.07.2020 21:32:56

Sport: Fredag rundet Juventus 3000 dager sammenhengende som italiensk seriemester i fotball. Den rekken vil bli forlenget, men med tre serierunder igjen er laget «bare» seks poeng foran Atalanta, sju foran Inter og åtte foran Lazio.

Det så ut til å bli ett poeng til Juventus torsdag, men på overtid raidet Seko Fofana over halve banen på en kontring. Han kranglet seg forbi Alex Sandro og vendte bort Matthijs de Ligt før han satte inn vinnermålet alene med keeper.

– Etter en god første omgang mistet vi strukturen. Vi ønsket å avgjøre i dag, men vi var rufsete og tapte kampen på overtid fordi vi jaget seier, sa Juventus-trener Maurizio Sarri.

– Det er vanskelig så sent i sesongen. Vi er alle trøtte og har mistet mye av aggressiviteten.

Med tre poeng ville seriegullet vært i boks fordi Juventus er bedre enn Atalanta i innbyrdes oppgjør. Men hjemmelaget ville være med på leken, og sju minutter ut i den andre omgangen sto det 1-1. Ken Sema skrudde et innlegg inn i feltet, og ved hjørnet av 5-meteren stupheadet Ilija Nestorovski ballen i mål bak Wojciech Szczesny.

Det var ikke første gang et Sema-innlegg skapte trøbbel for gjestene. Før det var spilt 10 minutter holdt Udinese på å få ledermålet i gave, da Danilo nikket i stolpen bak egen keeper i forsøket på å klarere.

– Lecce har vært sterke i det siste, og vi hadde snakket om at vi trengte poeng i dag, sa Fofana.

Cristiano Ronaldo jaget forgjeves scoring i jakten på to titler. Han var likt med Lazio-spissen Ciro Immobile på scoringstoppen med 30 mål, men sistnevnte ble torsdag kveld matchvinner i 2-1-seieren over Cagliari og er nå oppe i 31.

Ronaldo har blitt målkonge en gang i England og tre i Spania, og han håper å bli det også i en tredje av de fem store ligaene.

Det er som nevnt tre kamper igjen, og Juventus trenger bare å vinne en av dem for å bli mester.

De Ligt ga Juventus ledelsen i slutten av 1. omgang. Udinese-forsvaret greide ikke å klarere Adrien Rabiots innlegg ordentlig, og ballen havnet hos nederlenderen. Han sendte den i hjørnet fra nesten 25 meters hold.

Udinese, med den unge nordmannen Martin Palumbo på benken, er med sin seier så godt som sikret ny kontrakt. Det er sju poeng ned til Lecce på feil side av nedrykksstreken.

(©NTB)

Flere nyheter: