Menu
Den daglige pressekonferansen i forbindelse med koronasituasjonen. Justis- og beredskapsminister Monica Mæland (H). Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Justisministeren: Dette kan du gjøre og ikke i påsken

Det blir ikke noen normal påske, men vi må alle gjøre så godt vi kan, mener Monica Mæland (H). Hun åpner døra for mange aktiviteter på tross av smittetiltak.

Av NTB | 02.04.2020 16:32:14

Fritid: Flere tilbud som normalt er åpne i påsken, vil i år være stengt. Ikke flere enn fem personer bør være samlet, og man bør holde to meters avstand til andre mennesker.

Det er heller ikke lov å overnatte på hytta, understreket justisministeren på en pressekonferanse torsdag ettermiddag.

– Det generelle rådet er fortsatt at alle unødvendige fritidsreiser bør unngås, sa Mæland.

Men det er lov å drive friluftsliv, fortrinnsvis fra der man bor. Man kan handle mat og klær, man kan gå turer i byen og skog og mark, dra på sjøen, bestille håndverkere og pusse opp huset, rydde, lese, og følge med på påskekrim og å høre på podkast, ifølge justisministeren.

– Man må prøve å unngå å sette seg i en situasjon der man trenger hjelp fra andre. Det handler rett og slett om å være ekstra forsiktig.

Justisministeren oppfordret videre folk til å ta kontakt med folk som har det vanskelig og familie og venner som kan være ensomme.

– Vi som kan bidra, bør forsøke å gjøre det, sa hun.

(©NTB)

Flere nyheter: