reklame for Sheiken Bowling
Menu
Kevin Spacey på vei fra rettslokalet i New York tidligere denne uken. Foto: Yuki Iwamura / AP / NTB

Jury avviser overgreps-søksmål mot Kevin Spacey

En jury i New York har gitt skuespiller Kevin Spacey medhold i en sivil rettssak der han var anklaget for overgrep.

Av NTB | 20.10.2022 22:40:54

Kuriosa og kjendiser: Spacey var saksøkt av skuespilleren Anthony Rapp, som hevdet at Spacey forgrep seg på ham på 1980-tallet.

På dette tidspunktet var begge forholdsvis ukjente skuespillere på Broadway, og Rapp var 14 år gammel. Spacey har beklaget oppførselen sin, men avvist anklagene om overgrep.

Torsdag kom rettens kjennelse. Juryen mener det ikke er bevist at Spacey begikk overgrep, og søksmålet blir dermed avvist.

Det er nå fem år siden Spacey fikk de første anklagene om grenseoverskridende seksuell atferd rettet mot seg i forbindelse med metoo-bevegelsen. Det førte til en brå slutt på hans skuespillerkarriere. Han mistet rollen i den svært populære TV-serien «House of Cards» og har siden holdt seg unna offentligheten.

Retten i Los Angeles mente at skuespilleren brøt kontrakten med produksjonsselskapet på grunn av oppførselen han ble anklaget for.

Tidligere i år ble Spacey tiltalt i Storbritannia for seksuelle overgrep mot flere menn i perioden mellom 2003 og 2013. Skuespilleren har erklært seg ikke skyldig.

En straffesak mot Spacey ble avvist av en dommer i 2020, og det var etter dette at Rapp gikk til sivilt søksmål. Han krevde 40 millioner dollar i erstatning, tilsvarende 425 millioner kroner.

I august ble Spacey dømt til å betale 31 millioner dollar til produksjonsselskapet som sparket ham fra «House of Cards» etter trakasseringsanklager.

(©NTB)

Flere nyheter: