Menu
Langrennskometen Ansgar Evensen var blant de påmeldte til junior-NM på Beitostølen, som nå er avlyst på grunn av frykt for spredning av koronaviruset. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Junior-NM langrenn på Beitostølen avlyst

Junior-NM i langrenn, som skulle arrangeres på Beitostølen kommende helg, er avlyst på grunn av frykt for ytterligere spredning av koronaviruset.

Av NTB | 10.03.2020 20:16:34

Sport: Det opplyser Norges Skiforbund på sitt nettsted tirsdag kveld. Avgjørelsen er fattet av smittevernlegen i Øystre Slidre kommune.

Bakgrunnen for vedtaket er rådene fra Folkehelseinstituttet (FHI) tirsdag om at utendørs arrangementer med flere enn 500 deltakere som står eller sitter tett bør avlyses. Det er også satt i sammenheng med at FHI og Helsedirektoratet peker på at vi er inne i en ny fase med ikke sporbar smittespredning.

Arrangøren har opplyst at det er om lag 1000 påmeldte deltakere til junior-NM, og at det var ventet rundt 600 ytterligere tilstedeværende med støtteapparat og familiemedlemmer. I tillegg ville mange lokale frivillige være involvert.

Smittevernlegen har på det grunnlaget og etter en samlet vurdering kommet til at smitterisikoen ved arrangementet ville være for høy til at arrangementet kunne gjennomføres.

Det skulle være individuelle renn i klassisk stil fredag, i fri teknikk lørdag og stafetter søndag.

(©NTB)

Flere nyheter: