Menu
Primoz Roglic og Jumbo-Visma tok første stikk i Vueltaen. Foto: Thibault Camus / AP / NTB

Jumbo-Visma tok første stikk i Vueltaen – veteranen Gesink i ledertrøya

Sammenlagtfavoritt Primoz Roglic og lagkameratene i Jumbo-Visma vant lagtempoetappen som innledet sykkelrittet Vuelta a España fredag.

Av NTB | 19.08.2022 20:50:49

Sport: Den 23,3 kilometer lange tempoetappen hadde start og målgang i nederlandske Utrecht.

Heiet fram av et entusiastisk hjemmepublikum gikk seieren til det nederlandske Jumbo-Visma-laget. Veteranen Robert Gesink fikk kjøre først over målstreken og kan dermed ikle seg den røde ledertrøya når Vueltaen fortsetter med etappe nummer to lørdag.

– Jeg er veldig takknemlig overfor guttene for å være i den røde ledertrøya. Det blir et av høydepunktene i min karriere. Alt kunne skje, men jeg visste at laget vårt hadde muligheten til å vinne etappen, sa Gesink til Eurosport.

Han har aldri tidligere ledet en Grand Tour.

– Min jobb er vanligvis å hjelpe laget. Så det var en fin måte fra laget å si takk for hjelpen, sa veteranen.

Ineos Grenadiers tok annenplassen på åpningstempoen, men var slått med såpass mye som 13 sekunder. Quickstep-Alpha-Vinyl ble nummer tre, ytterligere ett sekund bak teten.

Jumbo-Vismas Primoz Roglic er den største sammenlagtfavoritten i årets Vuelta. Sloveneren måtte bryte årets Tour de France etter å ha pådratt seg en ryggskade. Han har vunnet de tre siste utgavene av Vueltaen.

To nordmenn deltar i årets siste treukersritt. Carl Fredrik Hagen er en del av laget til Israel-Premier Tech. Fredagens åpningstempo endte med 16.-plass for dem. Jonas Iversby Hvideberg og DSM ble nummer tolv.

(©NTB)