reklame for Sheiken Bowling
Menu
Dieumerci Mbokani har nettopp stjålet ballen fra en uoppmerksom Ben Davies (på bakken) og er på vei for å spille fram Lior Refaelov til vinnermålet i Royal Antwerpens europaligaseier over Tottenham. Foto: Francois Walschaerts, AP / NTB

Juklerød og Royal Antwerpen slo Tottenham – Mourinho ønsket å bytte 11 mann i pausen

Simen Juklerød og hans Royal Antwerpen flyr høyt for tiden. Torsdag vant den belgiske serielederen 1-0 over Tottenham i europaligaen.

Av NTB | 29.10.2020 22:07:59

Sport: Laget topper dermed sin gruppe med full pott, etter å ha vunnet åpningskampen i Bulgaria forrige uke. Da var Juklerød så god at Uefa ga ham plass på rundens lag. Han markerte seg igjen.

Etter en snau halvtime klønet Ben Davies det til og forærte hjemmelaget angrepet som ga 1-0. Han somlet med ballen på egen halvdel og ble overrumplet av Dieumerci Mbokani, som vant ballen fra ham og satte fart mot feltet. I rett øyeblikk spilte han til Lior Refaelov, som dempet ballen og sendte et utakbart vristskudd i hjørnet.

José Mourinho noterte rasende i notisblokken sin på sidelinja. Det var ikke måten Davies ønsket å markere sin 200. kamp for klubben. I pausen gjorde Tottenham-manageren fire bytter.

– Jeg ville helst ha byttet 11 mann, men jeg brukte ikke alle fem byttene fordi jeg visste at det sto igjen 45 lange minutter, sa Mourinho.

– Vi ble bedre etter pause, men det var ikke nok. Det beste laget vant og det dårligste tapte.

Vertenes kantspillere skapte stadig trøbbel for Tottenham-forsvaret i første omgang, Simen Juklerød med farten og Koji Miyoshi med teknikken.

Son Heung-min og Lucas Moura kom inn som to av de fire byttene ved pause, da Dele Alli var blant dem som måtte vike. Harry Kane ble med i måljakten litt senere.

I det 62. minutt glimtet Tottenham til da Son kom til skudd etter fint forarbeid av Lucas, men Abdoulaye Seck kastet seg fram og blokkerte.

Tottenhams offensiv ga gjestene plass å kontre i, og i det 71. minutt ble Juklerød spilt alene gjennom fra midtbanen. Han stormet mot feltet, men skjøt litt for tidlig og høyt over, til lettelse for Lloris.

Birger Verstraete hadde også en stor sjanse til å øke ledelsen, men ett mål holdt for vertene.

For Tottenham-forsvarer Toby Alderweireld, som er fra Antwerpen, ble det en særlig skuffende kveld. Han kom aldri på banen i hjembyen.

– Jeg vet ikke hva som ble sagt i garderoben deres, men de kom ut som et annet lag og tvang oss til å jobbe hardt for poengene. All ære til gutta for at vi sto imot, sa Leicester-kaptein Wes Morgan til BT Sport.

– På en god dag kan vi slå hvem som helst. Jeg tror vi kan nå langt i denne turneringen, sa Vardy.

Braga vant samtidig 3-0 over Zorja Lugansko, og dermed har tetduoen seks poengs luke til de to grupperivalene allerede etter to runder.

Hjemmelaget hadde sjanser til å skaffe seg en større ledelse. Juklerød tvang blant annet Hugo Lloris til en god redning i det 55. minutt, men Mourinho kastet stadig innpå stjerner i jakt på scoringer og poeng.

Mens Tottenham fikk en nedtur, gikk det bedre med Premier League-kollega Leicester, som vant 2-1 over AEK i Hellas og har full poengpott etter to kamper. Jamie Vardy (straffe) og Hamza Choudhury sørget for to måls ledelse ved pause. AEK kom sterkt i 2. omgang, men fikk bare et trøstemål.

(©NTB)

Flere nyheter: