Menu
Mats Rosseli-Olsen og hans Frölunda er nok en gang klar for CHL-finale. Det er klubbens femte finaleplass av seks mulige i turneringen laget har vunnet tre ganger. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Jubilanten scoret da Frölunda tok seg til CHL-finale igjen

Joel Lundqvist spilte sin 1000. kamp for Frölunda og scoret et viktig mål da Frölunda slo Luleå 3-1 på bortebane og tok seg til CHL-finale også i år.

Av NTB | 14.01.2020 20:54:56

Sport: Göteborg-laget med norske Mats Rosseli-Olsen i 2.-rekka har en knallsterk statistikk i turneringen. Siden mesterligaen i ishockey ble etablert høsten 2014 har Frölunda vært i finale hvert år unntatt ett (2018), og 4. februar kan laget bli CHL-vinner for fjerde gang på fem år.

De tidligere titlene kom i 2016, 2017 og 2019.

Det så mørkt ut etter 2-3-tap hjemme mot Luleå i første kamp, og enda mørkere da Luleå ledet 1-0 etter første periode tirsdag, men Rhett Rakhshani utlignet i midtperioden, og i 3. periode viste jubilant Lundqvist seg fram med 2-1-målet på styring av et skudd fra navnebror Joel Mustonen.

En annen navnebror, Joel Lassinantti i Luleå-målet, storspilte i store deler av kampen. Likevel kunne han ikke hindre at storscorer Ryan Lasch fastsatte resultatet til 3-1. Med 6-5 sammenlagt er Frölunda finaleklar.

Motstander blir tsjekkiske Mountfield, som hjemme i Hradec Kralove slo Djurgården med Michael Haga i laget 3-0. Sammenlagt ga det 6-1-seier for tsjekkerne, som får hjemmefordel også i finalen 4. februar.

(©NTB)

Flere nyheter: