reklame for smiaa
Menu
Zymer Bytyqi, her i kamp mot Aberdeen, var brennheit søndag. Foto: Carina Johansen / NTB

Jubilanten Bytyqi med kandidat til årets mål da Aalesund gikk på sitt femte strake tap

I sin 200. kamp for Viking var Zymer Bytyqi i fyr og flamme mot Aalesund. I 5-2-seieren scoret han to, og spesielt det andre målet var det verdensklasse over.

Av NTB | 20.09.2020 20:08:33

Sport: Hans andre – og Vikings tredje – kom etter 72 minutter. Frisparkmålet må være en kandidat til årets mål. Bytyqi tok to-tre skritts løpefart fra 25 meter, og ballen bare steg og steg. Rett i krysset.

– Det er en skuddteknikk jeg har øvd mye på, måtte bevise at det ikke er flaks. Det er scoret mange fine mål, men dette var også veldig fint, sa Bytyqi etter kampen.

– Jeg bestemmer meg for å ta det frisparket. Det er egentlig ikke jeg som skal ta de, men Fredrik (Torsteinbø) bommet på sin sjanse, så jeg tok det. Jeg er fascinert av Cristiano Ronaldo. Jeg har øvd og sett på han.

Det endte til slutt 5-2. Tapet var Aalesunds femte på rad, som virkelig sliter i bånn av tabellen.

Aalesund (sju poeng) hadde en gyllen mulighet til å kutte ned på forspranget opp til Mjøndalen (14 poeng), som tapte lørdag, men klarte ikke å benytte seg av det.

Simen Bolkan Nordli utlignet på straffe etter 26 minutter, etter at samme mann ble felt i boksen.

Etter drøye timen var det hjemmelaget sin tur til å få straffespark. Bytyqi ble meid ned av Nenass inne i boksen etter et innlegg fra Veton Berisha.

Med en godt plassert straffe satte Berisha inn sitt ellevte mål denne sesongen.

Ti minutter før full tid fikk Aalesund sin andre straffe for dagen. Sigurd Haugen ble lagt i bakken av Aune Heggheim, men Vikings unggutt tok ballen først og det skulle aldri vært blåst. Uansett – Haugen var sikker i sin sak og plasserte ballen sikkert i mål.

Joe Bell ville ikke være noe dårligere enn Bytyqi på frispark. Fra 18 meter skrudde han ballen lekkert over muren og i mål på overtid, og fastsatte med det sluttresultatet til 5-2.

Neste kamp for formlaget Viking er mot formsvake Mjøndalen på søndag om en uke. Samtidig spiller Aalesund hjemme mot Åge Hareides Rosenborg.

1-0 var et faktum etter bare seks minutter. Bytyqi fikk stå upresset og plassere inn kampens første mål på helvolley etter et lekkert innlegg av Jeffrey de Souza.

Åtte minutter etter at Berisha hadde gitt Viking ledelsen igjen, scoret Bytyqi kremmerhuset på frispark, før Rolf Daniel Vikstøl stanget inn Vikings fjerde etter en corner med kvarteret igjen.

(©NTB)

Flere nyheter: