Menu
Anne Kjersti Kalvå kjempet om seieren på kvinnenes 10 kilometer i Beitostølen. Foto: Terje Pedersen / NTB

Jubeldag for Kalvå: – Det var bare å krige

Anne Kjersti Kalvå tok seg endelig opp på pallen i verdenscupen med sin 2.-plass. Finske Kerttu Niskanen vant kvinnenes 10 kilometer i klassisk.

Av NTB | 10.12.2022 11:17:51

Sport: Den norske løperen var til slutt 12,7 sekunder bak. Kalvå kjempet underveis med Frida Karlsson, men den svenske løperen fikk det tungt mot slutten og endte på 3.-plass.

Anne Kjersti Kalvå har to fjerdeplasser og hun har kun vært til sammen 0,7 sekunder unna pallen de to rennene. Denne gangen skulle hun endelig lykkes.

– Skikkelig deilig å endelig ta seg opp på pallen. Det var skikkelig kult å gå, men vanskelig å vite hvordan det var uti der. Det var bare å krige. Jeg var sliten forrige uke, men jeg har brukt tiden på å hvile. Det gjaldt å gå jevnt og holde trykket underveis, sa Kalvå til NRK.

Det var skikkelig vinterføre på kvinnenes klassiske renn, kaldt og trådt. Temperaturen var ved start mellom 17 og 19 minusgrader. Det var en litt annen løype enn under åpningen for to uker siden.

Karlsson knallåpnet og var 7,7 sekunder foran Kalvå og 7,9 foran Niskanen. Ved halvgått distanse hadde den finske løperen fått opp dampen og tatt seg forbi Kalvå som var 1,1 bak. Til neste passering hadde var avstanden 6,4 sekunder foran.

Tiril Udnes Weng i den gule ledertrøyen gikk seg inn til sjuendeplassen, slått med 38,2 sekunder.

Lotta Udnes Weng ble nummer 14, mens Heidi Weng endte på 15.-plassen. Silje Theodorsen fulgte på plassen bak.

Slik gikk det med de øvrige norske utøverne: 21) Astrid Øyre Slind, 25) Anna Svendsen, 26) Margrethe Bergane, 30) Kristin Austgulen Fosnæs, 34) Julie Bjervig Drivenes, 51) Sigrid Leseth Føyen, 56) Ane Appelkvist Stenseth.

(©NTB)