reklame for smiaa
Menu
Heidi Weng jublet over mål under det klassiske langrennet på Natrudstilen ved Sjusjøen søndag. Foto: Geir Olsen / NTB

Jubel-Weng fant tilbake til seg selv etter Ruka-marerittet

Heidi Weng (29) var sjeldent glad etter forrige helgs verdenscupfiasko. Hun har krabbet seg opp fra kjelleren og tror at skilivet kan bli kjempebra igjen.

Av NTB | 06.12.2020 11:23:00

Sport: For en uke siden slet Weng sportslig og trivdes dårlig på reise i Finland. Vel hjemme i Norge fant hun tilbake til godfølelsen. Ved målpassering på Natrudstilen ropte hun et rungende «ja».

Weng gjorde et solid løp og endte 25,3 sekunder bak Johaug i søndagens norgescuprenn.

I Ruka var det helsvart. Weng fryktet for koronasmitte og hoppet av etter prologen på sprinten.

– Jeg visste ikke hvordan det gikk, og jeg hadde ingen anelse om at jeg ble nummer to da jeg kom i mål. Jeg var førstemann ute av gjengen, men det var like greit. Jeg følte meg pigg og trengte ingen sekundering. Jeg følte meg sterkere enn jeg pleier, sa en åpenbart lettet Heidi Weng til NTB.

Hun sier at hun slett ikke hadde regnet med en slik prestasjon før start. Det hun gjorde på Natrudstilen, var langt bedre enn det hun fikk til på Beitostølen for 14 dager siden.

– Jeg har trent bra siden tirsdag, og jeg måtte ha noen drag lørdag for å kjenne etter om jeg kunne stille til start. Uansett tenkte jeg at det ville bli en bra treningsøkt. Jeg klarte å presse meg bedre enn om jeg hadde gått en 10 kilometer alene på Skeikampen. Jeg er veldig glad for at jeg gikk, for jeg fikk en veldig opptur. Dette var veldig gøy. Jeg er kjempeglad.

Om en ukes tid er det samling med de øvrige landslagsjentene på Moseter ved Pellestova. Heidi Weng synes fortsatt ikke at det høres ut som en god idé med Tour de Ski. Hun synes det virker heftig med skirenn på tre forskjellige plasser.

– Jeg får se hva ledelsen bestemmer. Jeg føler at det er de som kan dette best og at de tilrettelegger det beste for oss. Jeg gjør det jeg får beskjed om. Vi får se hva det blir. Jeg har fullt fokus på VM, og jeg har ikke hatt det optimalt til nå. Jeg får dra hjem og trene litt og få på plass ting igjen. Da tror jeg dette kan bli ekstremt bra for min del. Jeg hadde ikke forventet dette igjen. Dette er helt vilt, sa veteranen.

Johaug var også raus med ordene om Weng etter søndagens duell. Hun fikk med seg at lagvenninnen var uvanlig glad etter målgang.

– Klart dette var moro for henne. Den var ikke bra den følelsen hun hadde i Ruka, og da gjør det godt å komme tilbake og være med å prestere. Hun ser at det er mulig å være med. Jeg har ikke vært bekymret for henne, men det er viktig å ta med seg gleden og ha med seg hodet.

Therese Johaug sier at det er viktig å ta vare på hverandre når det butter imot.

– Det er ikke noe godt å ha det slik hun hadde det sist helg med en slik redsel hun hadde inni seg. Da er det viktig å være der som en venninne og en lagvenninne. Du må være med å bidra med det du kan. Heidi har trent utrolig bra i sommer og høst, og hun har vært i veldig bra form. Det fysiske har jeg ikke vært bekymret for.

Tredjeplassen gikk Helene Marie Fossesholm. Stortalentet endte 39,9 sekunder bak vinnertiden.

Weng sier at det tydeligvis hjalp stort med en uke fri.

Selv om Johaug måtte gå i tåkehavet uten skibriller, hadde hun full kontroll på Sjusjøen. Hittil i vinter har hun vunnet samtlige distanserenn hun har gått.

(©NTB)

Flere nyheter: