Menu
Breddefotballen kan starte opp igjen. Foto: Audun Braastad / NTB

Jubel i breddefotballen for full åpning

Breddefotballen kan gjenoppta normal aktivitet med full kontakt i tiden som kommer. – En gledens dag for alle som er glad i fotball, sier Divisjonsforeningen.

Av NTB | 13.01.2022 20:21:27

Sport: Utendørs kan voksne igjen utøve idrettsaktivitet som normalt, med kontakt der det er nødvendig, fastslo regjeringen på torsdagens pressekonferanse. Det betyr blant annet grønt lys for restart av breddefotballen.

– Det er fantastisk at det nå åpnes opp igjen på alle nivåer. En gledens dag for alle som er glad i fotball, sier Kari Lindevik, leder i Divisjonsforeningen, til NTB.

Hun representerer blant annet klubbene på tredje og fjerde nivå i herrefotballen.

– Vi har vært bekymret for våre utøvere på over 20 år siden innstrammingen 13. desember. De har lidd i halvannet år, og det ville blitt vanvittig krevende om man måtte ut i nye runder med nedstengning, sier Lindevik.

Torsdagens gladmelding betyr at fotballklubbene i lavere divisjoner nå kan starte forberedelsene til 2022-sesongen på tilnærmet vanlig vis.

Lindevik håper og tror nå at den tunge perioden med nedstengning og tiltak nå er tilbakelagt.

– Nå føler vi oss trygge på at sesongoppkjøringen kan starte, og at det kan bli en normal sesong. Vi ba om tillit (fra myndighetene), og vi skal forvalte den godt, sier hun.

Store deler av de to siste sesongene har gått fløyten for breddefotballen som følge av koronapandemien.

(©NTB)

Flere nyheter: