Menu
Joshua King kan være tilbake på banen snart etter skade. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Joshua King i framgang, snart kampklar igjen

Joshua King har vært ute av spill en måned, men landslagsspissen kan snart være tilbake i kamp. Skaden er ingen bekymring med tanke på landskampene i mars.

Av NTB | 27.01.2020 14:45:39

Sport: – Joshua er i stor framgang og i trening, så det ser bra ut når det gjelder ham, sier landslagets assistenttrener Per Joar Hansen til NTB uten å kunne si noe konkret om når Bournemouth-spissen er i spill igjen.

King har vært på sidelinjen en periode. Det var nye problemer med en bakre lårmuskel (hamstring) som stoppet ham. Hans hittil siste kamp for Bournemouth kom rett før nyttår. Da spilte han 73 minutter, men hadde vondt etterpå.

Neste ligakamp går mot Aston Villa lørdag. Rekker ikke King den, spiller Bournemouth borte mot Sheffield United neste søndag.

Haaland har fem mål på to bundesligakamper som innbytter for Borussia Dortmund.

Vinner Norge mot Serbia og så mot enten Skottland eller Israel noen dager senere, også det på Ullevaal, er EM-plassen sikret.

I så fall skal Norge møte Tsjekkia (Glasgow) 15/6, England (London) 19/6 og Kroatia (Glasgow) 23/6 i mesterskapet til sommeren.

Det norske A-landslaget for menn har ikke vært med i et sluttspill siden EM i 2000.

Landslaget spiller hjemme mot Serbia i nasjonsligaomspillet i slutten av mars. King er en av landslagssjef Lars Lagerbäcks aller mest betrodde menn. En angrepsduo med King og Erling Braut Haaland kan bli løsningen til kampen mot serberne.

(©NTB)

Flere nyheter: