Menu
Et kapell i landsbyen Arkalochori var blant bygningene som raste sammen under jordskjelvet. Foto: Harry Nikos / AP / NTB

Jordskjelv har krevd liv på Kreta

Én person har mistet livet i jordskjelvet på Kreta, melder gresk TV. Den omkomne mannen arbeidet i en kirke som raste sammen under skjelvet.

Av NTB | 27.09.2021 10:52:27

Ulykker og naturkatastrofer: Skjelvet rammet den greske øya tidlig mandag formiddag og hadde en styrke på rundt 6.

TV-bilder viser at mange mennesker flyktet ut på gaten, og øyenvitner melder om skader på en rekke bygninger. I flere landsbyer nær episenteret raste gamle steinhus sammen, og i storbyen Heraklion ble alle barn evakuert fra skolene.

Området ble også rammet av minst ni etterskjelv, hvorav det sterkeste hadde en styrke på rundt 4,6.

I tillegg til at en mann har mistet livet, er ni personer skadd, ifølge lokale myndigheter.

Det europeiske seismologiske senteret EMSC angir styrken til 6,0, mens Atens geodynamiske institutt har målt styrken til 5,8.

Episenteret ligger cirka 2 mil sør for øyas største by Heraklion og 7 kilometer nord for landsbyen Thrapsano.

Det første skjelvet, som inntraff klokka 9.20 lokal tid, kunne kjennes på hele øya og også på andre greske øyer, som Santorini.

– Dette er ikke en hendelse som kommer uvarslet. Vi har sett aktivitet i denne regionen i flere måneder. Dette var et sterkt jordskjelv, det var ikke under sjøen, men under land, og det rammet befolkede områder, sier seismologen Gerasimos Papadopoulos til den greske rikskringkastingen ERT.

(©NTB)

Flere nyheter: