Menu
Lederen av statens forhandlingsutvalg Viil Søyland (t.v.) sammen med forhandlingsleder og leder i Norges Bondelag, Bjørn Gimming, og leder i Norsk Bonde- og Småbrukarlag, Kjersti Hoff fortsetter jordbruksforhandlingene utover i helgen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Jordbruksforhandlingene fortsetter: – Komplisert og omfattende

Bondeorganisasjonene og regjeringen forhandler fortsatt om årets jordbruksoppgjør. Oppgjøret beskrives som mer komplisert og omfattende enn vanlig.

Av NTB | 13.05.2022 16:00:52

Økonomi og næringsliv: – Vi er i sonderinger og har hatt noen møter og avklaringer i dag. Vi tar en dag om gangen og har dagene framover, sier leder Kjersti Hoff i Norsk Bonde- og Småbrukarlag til NTB.

Fredag har det gått en uke siden bondeorganisasjonene varslet at de gikk i forhandlinger med staten om årets jordbruksoppgjør. Forhandlingene skal være avsluttet senest 16. mai.

Partene er ordknappe tre dager før oppgjøret skal være i havn.

– Er i dialog i form av sonderinger. Kan ikke kommentere prosess ut over det, skriver lederen i Bondelaget, Bjørn Gimming, i en tekstmelding til Nationen.

Bøndenes krav er på 11,5 milliarder kroner. Staten har tilbudt en pakke på hele 10,15 milliarder kroner.

Pakken inkluderer et inntektsløft på 30.000 kroner per årsverk, samt inndekning av kostnadene bøndene har fått som følge av kraftig økte bensin- og dieselpriser, høyere strømpris og økt gjødselpris.

– Oppgjøret er mer komplisert og omfattende enn vanlig. Fristen går ut den 16. mai og det er ventet at partene fortsetter utover i helgen, sier Lise Boeck Jakobsen, kommunikasjonssjef i Norges Bondelag, til Nationen.

(©NTB)

Flere nyheter: