Menu
En bonde på Hadeland er ilagt et forelegg på 150.000 kroner for brudd på karantenebestemmelsene. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB

Jordbærbonde fikk 150.000 kroner i koronabot

En bonde på Hadeland er ilagt et forelegg på 150.000 for at han i fjor sommer lot polske arbeidere plukke bær før de var ferdige med karantenetiden.

Av NTB | 24.02.2021 18:38:07

Kriminalitet og rettsvesen: Plukkingen var et brudd på karantenebestemmelsene, skriver NRK. 15 utenlandske arbeidere ankom gården i juni i fjor.

– Jordbærbonden hadde et økonomisk motiv da han ikke betalte koronatest for arbeiderne som kom, og lot de jobbe i åkeren før de hadde vært i lovpålagt karantene, sier politiadvokat Richard Røed.

Bonden sier det ikke var tilbud om slik testing da de første arbeiderne ankom, men at det ble innført senere. Han vedtok forelegget allerede dagen etter det ble forelagt og sier karantenebruddet ikke var en bevisst handling fra hans side.

Ifølge forskriften kunne de ha drevet med annet arbeid på gården, uten å bryte karantenebestemmelsene, men de kunne ikke være i kontakt med jordbærene.

Politiet startet etterforskning etter at Arbeidstilsynet avdekket blant annet dårlige arbeidsforhold og lave lønninger hos arbeidere på gården.

(©NTB)

Flere nyheter: