Menu
Joacim Jonsson er Vålerengas nye sportssjef. Foto: Eurosport / Discovery+ / NTB

Jonsson er ny sportslig leder i Vålerenga

Joacim Jonsson (47) er Vålerengas nye sportssjef. Det bekrefter klubben på sitt nettsted.

Av NTB | 29.03.2022 10:49:28

Sport: – Dette er den mest spennende jobben man kan ha i Fotball-Norge. Jeg er utrolig stolt og ikke minst takknemlig for den tilliten Vålerenga viser meg. Jeg gleder meg enormt til å komme i gang, sier Jonsson til VIFs nettsted.

VG opplyste mandag at Jonsson var aktuell for jobben. Tirsdag kunne flere medier, inkludert NTB, erfare at han var klar.

Jonsson starter i jobben 1. april. Han møter pressen klokken 13.30 senere tirsdag.

– Vi har hatt et luksusproblem med mange svært gode kandidater. Etter interessante intervjurunder var Joacim Jonsson vår nummer 1. Vi gleder oss stort til å få hans engasjement, kunnskap og energi inn i klubben, sier klubbens styreleder Tuva Ørbeck Sørheim.

Jonsson vil etterfølge Jørgen Ingebrigtsen, som varslet i februar at han ville gi seg i jobben han har hatt i over fire år.

– Ingen hadde vel trodd det var mulig å få inn en som er større i kjeften enn meg, men gjennom intervjurundene vi har hatt, så må jeg si at Joacim har imponert veldig. Spesielt på området knyttet til spillerlogistikk, som er og blir viktig for Vålerenga fremover, smiler hovedtrener Dag-Eilev Fagermo.

Den 47 år gamle svensken har spilt i Fredrikstad og Kvik Halden på slutten av 1990-tallet og på 2000-tallet. I tillegg har han vært sportssjef i FFK i seks sesonger.

Jonsson har blitt et kjent ansikt i Fotball-Norge som ekspert i både TV 2 og Discovery. Han har også vært involvert som ekspert for VG og VGTV.

(©NTB)

Flere nyheter: