Menu
Joacim Jonsson er Vålerengas nye sportssjef. Foto: Eurosport / Discovery+ / NTB

Jonsson er ny sportslig leder i Vålerenga: – Den kuleste klubben i norsk fotball

Joacim Jonsson (47) er Vålerengas nye sportssjef. Han ble presentert for pressen tirsdag ettermiddag.

Av NTB | 29.03.2022 14:04:30

Sport: – Dette er den mest spennende jobben man kan ha i Fotball-Norge. Jeg er utrolig stolt og ikke minst takknemlig for den tilliten Vålerenga viser meg. Jeg gleder meg enormt til å komme i gang, sier Jonsson til VIFs nettsted.

VG opplyste mandag at Jonsson var aktuell for jobben. Tirsdag kunne flere medier, inkludert NTB, erfare at han var klar.

Jonsson starter i jobben 1. april. Han møtte pressen tirsdag ettermiddag.

– Det er den kuleste klubben i norsk fotball, helt udiskutabelt, sa Jonsson på pressekonferansen.

Svensken fikk masse skryt av Vålerengas styreleder Tuva Ørbeck Sørheim på starten av møtet med pressen.

– Det er en veldig stor glede for oss å presentere Joacim Jonsson som vår nye sportssjef. Det er vi veldig stolte og glade for. Det er en stor dag for Vålerenga. Vi tror at han vil være et kraftfullt bidrag til Vålerengas naturlige vei til toppen, sier Sørheim.

– Vi har hatt flere gode samtaler med Joacim, stort sett på Teams. Da må jeg bare fortelle at jeg hadde kink i ryggen og lå i sofaen og intervjuet Joacim der, og han hadde så mye energi at etter intervjuet kunne jeg reise meg opp og gå.

47-åringen fra Sverige vil etterfølge Jørgen Ingebrigtsen, som varslet i februar at han ville gi seg i jobben han har hatt i over fire år. Sportssjefen i Vålerenga vil samarbeide tett med Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo.

– De er ganske store i kjeften utad begge to, men jeg opplever at når man snakker med dem er det mye mer dialog og interesse for andres synspunkter, sier Sørheim.

– Ingen hadde vel trodd det var mulig å få inn en som er større i kjeften enn meg, men gjennom intervjurundene vi har hatt, så må jeg si at Joacim har imponert veldig. Spesielt på området knyttet til spillerlogistikk, som er og blir viktig for Vålerenga fremover, sa Fagermo til Vålerengas nettsted da ansettelsen ble klar.

Jonsson har spilt i Fredrikstad og Kvik Halden på slutten av 1990-tallet og på 2000-tallet. I tillegg har han vært sportssjef i FFK i seks sesonger.

I Fotball-Norge har Jonsson blitt et kjent ansikt som ekspert i både TV 2 og Discovery. Han har også vært involvert som ekspert for VG og VGTV.

Hun forteller at Jonsson energi var en viktig grunn til at svensken fikk jobben.

Fagermo er ikke uenig i sammenligningen med Jonsson og forteller at svenskens spillerlogistikk var det mest imponerende med Jonssons kandidatur.

(©NTB)