Menu
Statsminister Boris Johnson under et regjeringsmøte torsdag, samme uke som han vendte tilbake til arbeidet etter å ha vært syk, og dagen etter han ble far til en gutt sammen med samboeren Carrie Symonds. Foto: Andrew Parsons / AP / NTB scanpix

Jonhson: Storbritannia over det verste

Storbritannias statsminister Boris Johnson varsler en nedtrappingsplan for koronatiltakene neste uke. Så langt er det registrert 26.711 dødsfall i landet.

Av NTB | 30.04.2020 19:47:46

Medisin og helse: Det siste døgnet har det vært 674 nye dødsfall som knyttes til koronaviruset i Storbritannia, opplyser britiske myndigheter torsdag.

Statsminister Boris Johnson, som mandag denne uken vendte tilbake til arbeidet etter å ha blitt alvorlig syk av viruset, sa på en pressekonferanse at landet nå er over det verste av epidemien.

– For første gang er vi nå over toppen, og vi er på vei ned, sa Johnson.

I neste uke skal han legge fram en omfattende plan for når og hvordan landet skal lette på restriksjonene. De nåværende restriksjonene gjelder til minst 7. mai. Det er ventet at Johnson vil kunngjøre videreføring inntil videre.

Johnson ga uttrykk for frustrasjon over problemer med å skaffe verneutstyr og å få opp tempoet i testingen, men sa at regjeringen nå er i full sving med å gjøre alt i dens makt for å få dette på plass.

Smitteraten er nå under 1, og færre legges inn på sykehus og færre trenger intensivbehandling. Det gir igjen utslag på dødsstatistikken, uttalte regjeringens øverste vitenskapelige rådgiver Patrick Vallance på pressekonferansen.

– Smitteraten er nå under 1. Vi tror den er mellom 0,6 og 0,9 for landet som helhet, kanskje litt lavere noen steder og noe høyere andre steder, sa han.

(©NTB)

Flere nyheter: