reklame for Sheiken Bowling
Menu
Gøran Johannessen og landslagstrener Jonas Wille under EM-kvalifiseringskampen i håndball mellom Norge og Slovakia. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Jonas Wille med premieretriumf: Norsk 38-26 over Slovakia

Gøran Søgard Johannessens suksesscomeback bidro til seier da Jonas Wille debuterte som norsk landslagssjef i herrehåndball. Norge slo Slovakia 38-26.

Av NTB | 13.10.2022 19:51:14

Sport: Det var et ventet utfall i EM-kvalifiseringen.

28-årige Johannessen har vært hardt rammet av skader i løpet av sin karriere. Han spilte bare sin 86. landskamp siden debuten i januar 2015.

– Helt siden seriestarten i Bundesliga har det gått én vei for meg. Det føles bra. Og så har jeg jo gledet meg ekstremt mye til å være med landslaget igjen. Jeg har ikke tall på når det var forrige gang, men tippet på halvannet år, sa Johannessen til NTB.

Han ble kåret til banens beste mot Slovakia.

Tyskland-proffen gikk glipp av OL i fjor og årets EM på grunn av lysketrøbbel. Da han kom på banen i Larvik, hadde han ikke spilt landskamp siden 2. mai 2021.

Johannessen scoret tre ganger og serverte flere pasninger til Sebastian Barthold allerede i løpet av det første kvarteret mot Slovakia.

Han fortsatte å prege kampen markant etter pause. Johannessen vil være en viktig mann for Norge i VM i januar, og spesielt dersom Sander Sagosen ikke blir klar for mesterskapet etter brudd i en fot.

Sistnevnte satt på tribunen da Norge i perioder spilte ut slovakene. Han er fortsatt et godt stykke unna comeback.

Til sommeren blir Johannessen og Sagosen lagkompiser i Kolstad.

Wille hadde med seg sin svenske assistent Martin Boquist. Han kommer fra tilsvarende rolle på det svenske herrelandslaget.

– Det var selvfølgelig kjempegøy, sa Wille til NTB om følelsene før sin Norge-debut på trenerbenken.

– Jeg synes vi fikk vist oss fram fint i 1.-omgangen. Det var litt synd at det blir litt antiklimaks i den andre omgangen. Vi har et kvarter til 20 minutter der vi går litt ned i intensitet.

I den første kampen i gruppen slo Serbia onsdag Finland 34-24. Dermed ser det ut som de to puljefavorittene vil løse oppgaven.

Norge fortsetter kvalifiseringen med bortekamp mot Finland søndag. Resten av kampene i gruppen spilles neste år. De to beste får plass i sluttspillet i Tyskland 2024. Fire av åtte gruppetreere kommer også dit.

Wille overtok jobben etter Christian Berge i sommer. Sistnevnte ledet laget fra 2014.

(©NTB)

Flere nyheter: