Menu
– Hvis Norge skal si nei, stoppe vår aktivitet og trekke oss ut, fylles bare olje- og gassbehovet av andre land som ikke har fokus på klima og teknologiutvikling, sier Arbeiderparti-leder Jonas Gahr Støre. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Jonas Gahr Støre vil skjerme drivstoffprisene

Ap-leder Jonas Gahr Støre lover full gass i kampen mot klimaendringene, men setter likevel bremsen på CO2-avgiften for å holde drivstoffprisene nede.

Av NTB | 14.08.2021 05:52:02

Politikk: – I en situasjon hvor ikke alle har tilgang på nullutslippskjøretøy og ladestasjoner i store deler av landet, er det rimelig at vi på det området tar en noe saktere innfasing av avgiften på drivstoff, sier Støre til Dagens Næringsliv

Ap sier også nei til å sette en sluttdato for norsk olje og gassproduksjon, og vil heller ikke si nei til leting etter nye felt.

– Hvis vi stenger ned, sier en sluttdato, så får ikke folk en jobb. Det blir sosial uro, opprør. Da klarer vi ikke å komme videre, sier Støre.

Han sier det er både historisk, teknologisk og klimamessig feil å sette en sluttdato.

– Verden trenger olje og gass fremover mens vi går over til fornybar, og til annet enn energiproduksjon. Hvis Norge skal si nei, stoppe vår aktivitet og trekke oss ut, fylles bare olje- og gassbehovet av andre land som ikke har fokus på klima og teknologiutvikling. Det er ikke bra for klimaet, sier Ap-lederen.

(©NTB)

Flere nyheter: