Menu
Magnus Carlsen under Norway Chess 2021 i Stavanger sist måned. Foto: Carina Johansen / NTB.

Jon Ludvig Hammer om Carlsen-spill: – Et mesterverk!

TV 2-ekspert Jon Ludvig Hammer var fra seg av begeistring etter Magnus Carlsens første omspillskamp i lynsjakk i Champions Chess Tour-finalens 6. runde fredag.

Av NTB | 01.10.2021 21:52:25

Sport: Fire ganske kjedelige remisoppgjør mellom nederlenderen Anish Giri og Magnus Carlsen i denne 6. runden, gjorde at det måtte omspill til for å kåre en vinner.

I det første lynsjakkpartiet ofret Carlsen dronningen sin tidlig, og det ga fordel Giri ifølge sjakkdatamaskinene. Det skulle fort snu. Det viste seg at Carlsen hadde full kontroll, og Carlsen avgjorde til seier med svarte brikker. Dronningofferet var åpenbart et sjakktrekk.

– Fullstendig utklassing. Et mesterverk. Magisk. Dette partiet kommer til å bli snakket om i lang tid framover, sa TV 2s sjakkekspert Jon Ludvig Hammer.

– Det var en ny stilling for meg, og jeg tenkte på hvordan jeg skulle komme meg unna. Da var dronningofferet en ny strategi. Rent praktisk selv var det et godt valg, sa Carlsen.

– Det blir resultatbasert å kalle det genialt, mente Carlsen.

– Jeg burde ha vært forberedt på dronningofferet, men det var jeg ikke, sa Anish Giri.

Magnus Carlsen er en eminent sjakkspiller, og han blir en lei nøtt å knekke i den kommende VM-kampen som starter i Dubai i november.

Carlsen og Wesley So møtes i siste runde mandag. Da kan finalen allerede være avgjort.

Magnus Carlsen var godt fornøyd med det første lynsjakkpartiet.

I det andre lynsjakkpartiet kontrollerte Magnus Carlsen inn til remis og avgjorde kampen. Det gjorde at Magnus Carlsen økte ledelsen ned til de nærmeste konkurrentene. Wesley So er sju poeng bak på 2.-plass og kan avgjøre finalen i lørdagens kamp mot Teimur Radjabov fra Aserbajdsjan.

(©NTB)

Flere nyheter: