reklame for smiaa
Menu
Storbritannias statsminister Boris Johnson vil tirsdag si til EUs ledere at brexitavtalen her «selvmotsigende» elementer og må skrives om, ifølge The Telegraph. Foto. Kirsty Wigglesworth / AP / NTB scanpix

Johnson til EU: Skilsmisseavtalen må omskrives

Storbritannias statsminister Boris Johnson vil tirsdag si til EUs ledere at brexitavtalen har «selvmotsigende» elementer og må skrives om, ifølge The Telegraph.

Av NTB | 08.09.2020 01:37:59

Økonomi og næringsliv: Deler av avtalen var uforutsette da den ble inngått, sier en kilde i regjeringen til den britiske avisen. Og det kommer til å være Johnsons budskap når ukens forhandlingsrunde med EU starter.

– Avtalen er selvmotsigende på noen punkter. Den snakker om å beskytte EUs indre marked, men også om å gi Nord-Irland uhindret adgang til det britiske markedet, sier den høytstående regjeringskilden.

Søndag ble det klart at den britiske regjeringen denne uken vil legge fram et lovforslag som vil plukke fra hverandre deler av avtalen som ble inngått før britene formelt gikk ut av EU natt til 1. februar.

I forslaget, som er varslet onsdag, vil Johnson «eliminere rettskraften i deler av utmeldingsavtalen», ifølge Financial Times, som var først ute med nyheten. Dette skal blant annet gjelde regler for statsstøtte og tollavgifter i Nord-Irland, opplyser tre kilder til avisen.

Fra før har Storbritannia kommet med en tidsfrist og forbereder forslag som kan undergrave brexitavtalen.

(©NTB)

Flere nyheter: