Menu
Statsminister Boris Johnson ber i et brev til partikollegaene om støtte. Foto: AP / NTB

Johnson mener toryene har «en gylden sjanse»

Mistillitsforslaget er en gylden sjanse for toryene til å legge partygate-skandalen bak seg, mener statsminister Boris Johnson.

Av NTB | 06.06.2022 17:16:02

Politikk: Mandag kveld stemmer det konservative partiet over et mistillitsforslag mot Johnson. Det kan ende med at han må trekke seg både som partileder og statsminister.

I et brev til partiets parlamentarikere, gjengitt av blant andre BBC, argumenterer Johnson med at han bør få fortsette, og hevder at mistillitsforslaget er en gylden sjanse for partiet til å legge partygateskandalen bak seg.

Johnson mener videre å ha bevist at han er rette mann til å «komme opp med modige og oppfinnsomme løsninger på vanskelige og langvarige problemer», men er samtidig ydmyk stilt overfor kritikken som truer med å felle ham.

– Jeg vet at jeg i løpet av de siste månedene har blitt utsatt for mye skyts, og jeg vet at erfaringen har vært smertefull for hele partiet, skriver han i brevet.

– Noe av denne kritikken er kanskje rettferdig, noe er mindre rettferdig. Der det har vært gyldige poeng, har jeg lyttet og lært og gjort betydelige endringer. Og jeg vil selvsagt fortsatt lytte og lære av kolleger når det gjelder forbedringene dere ønsker å se, fortsetter Johnson.

Torylederen runder av med å be om partimedlemmenes støtte og oppfordrer dem samtidig til å bidra til «å sette en stopper for medienes favorittbesettelse».

– Jeg er helt overbevist om at vi kan forenes i dagene som kommer, vinne på nytt, gjenreise tilliten hos de 14 millionene som stemte på oss, og fortsette å tjene det landet vi elsker, skriver han.

(©NTB)

Flere nyheter: