Menu
Statsminister Boris Johnson har håp om å snu virus-trenden med stadig flere smittede i løpet av de nærmeste tolv ukene. Foto: Leon Neal / AP / NTB scanpix

Johnson mener Storbritannia kan snu virus-trenden på tolv uker

Storbritannias statsminister Boris Johnson tror landet kan snu koronavirustrenden innen tolv uker – hvis folk holder seg til rådene om å unngå sosial kontakt.

Av NTB | 19.03.2020 22:01:47

Medisin og helse: Uttalelsen falt da Johnson holdt sin daglige pressekonferanse om situasjonen torsdag.

– Jeg er helt trygg på at vi kan bli kvitt koronaviruset her i landet. Men bare hvis vi iverksetter alle tiltakene som er foreslått, og det er helt avgjørende fordi det er på denne måten vi skal redusere toppen, sa statsministeren.

Den britiske regjeringen lover også å trappe opp virustestingen, fra 5.000 til 10.000 hver dag. Målet er å utføre 25.000 tester i løpet av en måned.

Så langt har viruset kostet 144 mennesker livet i Storbritannia, med 3.269 bekreftede smittetilfeller. Helsemyndighetene advarer imidlertid om at det reelle tallet smittede kan være rundt 55.000.

Det er ikke kunngjort nye tiltak i Storbritannia torsdag, og Johnson avviste også rykter om at det kan bli aktuelt å stenge kollektivtrafikken i London, som er det hardest rammede området.

Flere titall undergrunnsstasjoner er stengt i byen, men myndighetene sier at det å holde systemet i gang er viktig for å frakte kritisk viktig personell.

(©NTB)

Flere nyheter: