Menu
Innføringen av Janssen-vaksinen til det amerikanske legemiddelselskapet Johnson & Johnson settes på vent. Foto: Mary Altaffer, AP / NTB

Johnson & Johnson utsetter innføringen av selskapets vaksine i Europa

Johnson & Johnson opplyser at selskapet utsetter innføringen av sin koronavaksine i Europa i påvente av undersøkelser av blodpropptilfeller.

Av NTB | 13.04.2021 16:04:39

Medisin og helse: Det går fram av en uttalelse fra selskapet mandag, som er sendt i kjølvannet av at amerikanske myndigheter satte bruken av vaksinen på pause.

– Vi har tatt en beslutning om å utsette innføringen av vår vaksine i Europa proaktivt, skriver selskapet.

Flere hundre tusen doser med vaksinen var ventet å bli levert til Europa de neste ukene. Den gis i bare en dose og skulle etter planen gjøre 1,9 millioner nordmenn fullvaksinerte innen august.

I USA er det meldt om seks tilfeller av det sjeldne sykdomsbildet med en kombinasjon av blodpropp og lave blodplater. Det er tilsynelatende likt sykdomsbildet som gjorde at AstraZeneca-vaksinen ble midlertidig stanset i Norge og store deler av Europa i mars.

De seks tilfellene utgjør foreløpig en ekstremt liten andel av de 6,8 millioner dosene som er distribuert i USA så langt.

Flere nyheter: