reklame
Menu
Boris Johnson avbildet tidligere onsdag da han forlot Downing Street 10 i London for å reise til Brussel. Foto: Matt Dunham, AP / NTB

Johnson har ankommet Brussel

Storbritannias statsminister Boris Johnson har ankommet Brussel for et møte med EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen onsdag.

Av NTB | 09.12.2020 19:38:11

Økonomi og næringsliv: Johnson fløy inn fra London og ble observert da han ankom den britiske ambassadørens bolig i Brussel.

Den britiske statsministeren skal diskutere forhandlingene om forholdet mellom EU og Storbritannia etter brexit under en middag med von der Leyen.

Det er ikke ventet at de skal gå inn i noen detaljert diskusjon eller forhandling om en løsning.

Fra forhandlerne har de fått en liste over de vanskeligste spørsmålene som gjenstår, og håpet er at de kan avklare om det er grunn til å fortsette samtalene. Det er lagt opp til at von der Leyen kan orientere EU-lederne på et toppmøte torsdag.

Noen timer før avreise sa Johnson at det fortsatt var mulig å oppnå en god avtale med EU.

Samtalene har kjørt seg fast på tre områder som har vært utfordrende helt fra starten: konkurranseregler, fiskeri og håndheving av en eventuell avtale.

Overgangsperioden etter brexit går ut ved nyttår. Hvor store endringer det innebærer for handelen, avhenger i stor grad av om partene blir enige om en handelsavtale eller ikke.

(©NTB)

Flere nyheter: