Menu
Statsminister Boris Johnson (i midten) ønsket lederne for G7-landene og EU velkommen da han åpnet toppmøtet fredag. Johnson er vert for møtet, som finner sted i Cornwall i helgen. Foto: Phil Noble / AP / NTB

Johnson: G7-toppmøtet en gyllen anledning for gjenoppbygging

G7-toppmøtet i Cornwall er en «stor mulighet» for å få fart på gjenoppbyggingen etter koronapandemien, sier britenes statsminister Boris Johnson.

Av NTB | 11.06.2021 17:22:37

Politikk: Fredag ønsket Johnson lederne for verdens sju største industrinasjoner samt EU velkommen til Carbis Bay i Cornwall, der de for første gang møtes ansikt til ansikt på nesten to år.

Koronapandemien vil naturlig nok sette sterkt preg på toppmøtet, som ble innledet med at lederne hilste med albue mot albue og ellers holdt behørig avstand til hverandre.

– Vi må forsikre oss om at vi tar lærdom av pandemien. Vi må forsikre oss om at vi ikke gjentar feilene som vi utvilsomt har begått de siste 18 månedene, sa Johnson i sin velkomsttale på stranden, der sanden for anledningen var sirlig raket.

– Vi må også forsikre oss om at vi legger til rette for økonomisk vekst, fortsatte Johnson.

Den britiske statsministeren lånte videre president Joe Bidens slagord «Build back better» – gjenoppbygg bedre – fra den amerikanske presidentvalgkampen sist høst.

Han understreket at G7-toppmøtet er en gyllen anledning til å gjenreise økonomien på en grønnere, mer rettferdig, mer likestilt, mer kjønnsnøytral og kanskje også «en mer feminin måte».

I dette ligger det et potensial for å skape millioner av godt betalte jobber, slo Johnson fast på podiet som var reist for anledningen.

(©NTB)

Flere nyheter: